Home Alcoi Càritas detecta un 8% menys de pobresa a Alcoi però els 1.247...

Càritas detecta un 8% menys de pobresa a Alcoi però els 1.247 usuaris són atesos crònicament

907
0
SHARE

La pobresa es redueix a la ciutat d’Alcoi, segons revela un dels indicadors d’aquest paràmetre com és la memòria anual de Càritas. La xifra de persones ateses s’ha reduït en un 8% durant el passat any, tot i que vora el 90% d’elles han vist cronificada al seua situació al llarg del temps. Parelles joves, i dones soles són les principals usuàries d’aquest ens, que ha ajudat a inserir laboralment a 17 persones a la ciutat.

La major part dels indicadors econòmics, a excepció de la capacitat econòmica d’una part dels treballadors, senyalen cap a una recuperació de la situació monetària després de prop d’una dècada de crisi econòmica. Durant aquest lapse de temps, milers de persones han perdut el seus treballs i, per tant, la seua font d’ingressos, veient-se obligats a recórrer a la beneficència per a poder sobreviure. La situació actual dista molt de la dels pitjors anys de la crisi, tot i que encara queden moltes persones que no han recuperat un nivell de vida digne.

Moltes d’elles són ateses per Càritas, una organització benèfica dependent de l’església que s’encarrega de prestar suport a les persones que no poden abastir les seues despeses per sí mateixes. Anualment, aquest ens recull les seues accions a la ciutat d’Alcoi en una memòria que és considerada com a termòmetre de la situació de la pobresa a la capital de l’Alcoià. Un informe que ha detectat una davallada en la xifra de persones ateses del 8% en 2017 respecte a 2016, amb un total de 1.247 atencions. La part roïna és que ¾ parts d’elles són usuàries cròniques de Càritas.

A priori, les dades són positives degut a la davallada en el nombre de pobres a Alcoi, però la immensa majoria d’elles, el 70% i al contrari que ocorria al principi de la crisi, són d’origen espanyol. A més, l’usuari tip de Càritas són dones o persones que viuen soles, així com parelles joves amb escassos recursos. A banda de l’atenció prestada a persones en risc d’exclusió social, aquest ens benèfic du a terme tasques de reinserció social que han aconseguit inserir al mercat laboral a 17 persones durant l’any passat. Càritas funciona a Alcoi gràcies al treball dels seus 63 voluntaris.

Durant 2017, Càritas Alcoi ha invertit vora 225.000 euros en l’economat i prestar ajuda i formació a persones en risc d’exclusió social, la majoria provinents de donatius.