Home Alcoi Les 3 piscines municipals d’Alcoi obrin al temps després de rebre millores...

Les 3 piscines municipals d’Alcoi obrin al temps després de rebre millores per valor de 100.000 €

688
0
SHARE

Les tres piscines municipals de la ciutat d’Alcoi han obert aquest passat divendres les seues portes al públic, després de rebre treballs de millora per valor de 100.000 euros. La comoditat dels usuaris i un millor aspecte han sigut l’objectiu dels treballs desenvolupats per a un servici que, tot i rebre 45.000 usuaris al llarg de l’estiu, és deficitari.

L’època de temperatures més elevades, l’estiu, sòl coincidir amb l’apertura de les infraestructures més esperades: les piscines. A Alcoi n’existeixen tres de titularitat municipal, amb les que l’Ajuntament abasteix la demanda dels seus ciutadans, molts dels quals no tenen accés a aquest tipus d’infraestructures de la seua propietat. La novetat enguany estreba en que les 3 piscines municipals alcoianes han obert simultàniament aquest divendres, mentre en anys anteriors ho feien de forma escalonada, una situació que es repetirà amb el tancament el dia 2 de setembre.

La primera jornada d’apertura al públic ha comptat amb una assistència creixent de joves i majors àvids d’aigua fresca en la primera jornada de relativa calor a la ciutat dels ponts. Tots ells s’han trobat amb les millores en l’accés, més controlat amb la informatització del sistema d’entrades. A banda, les 3 piscines municipals han rebut inversions per a millorar el seu estat, especialment la José Trenzano, on s’han canviat elements com el mobiliari, la gespa natural per artificial i s’han executat millores de conservació. Tot amb una inversió de 100.000 euros.

Aquest tipus d’infraestructures formen part dels serveis públics que qualsevol administració deu oferir als ciutadans que depenen d’ella per a gaudir d’aquest tipus d’activitats. Ocorre el mateix amb el transport públic, serveis que no solen ser econòmicament viables per als ajuntaments, a pesar de que les estadístiques parlen d’una assistència de banyistes que supera les 45.000 persones al llarg de tot l’estiu en les piscines públiques de la ciutat d’Alcoi.

Pel moment, només un dels bars de les piscines municipals alcoianes té permís per a funcionar, mentre el Consistori treballa per a poder obrir-los tots.