Home Benillup Càrrecs de Compromís visiten Benillup i exigeixen solucions per al barranc de...

Càrrecs de Compromís visiten Benillup i exigeixen solucions per al barranc de Caraita

1175
0
SHARE

Des del 2004, la localitat de Benillup està en risc creixent de ser engolit pel barranc de Caraita. El seu sòl pateix despreniments i una forta erosió a cada vagada que es produeixen precipitacions. Quant més fortes són les precipitacions, més s’accentua el perill per al poble. Des d’eixe mateix any, els veïns i els seus responsables polítics tracten de que les diferents administracions solucionen el problema.

Hui, la localitat del Comtat ha rebut la visita de senador per Compromís Carles Mulet. El càrrec dels valencianistes, de campanya electoral per la muntanya alacantina, ha reivindicat una solució urgent per a la situació d’un poble que corre un seriós risc de desaparèixer. El senador de la formació ha qualificat la situació a Benillup com a “alarmant”.

Mulet ha criticat el fet de que les consignacions pressupostàries previstes per a la població finalment no han arribat. A principis de l’actual dècada, amb el PP al govern regional, la Conselleria d’Infraestructures es va comprometre a invertir 900.000 en consolidar el barranc al seu pas per la població. Cal tenir en compte que la localitat, amb menys de 100 veïns, no pot invertir en aquestes solucions per manca de liquiditat.

Només la Diputació d’Alacant ha invertit en els darrers anys en tractar de donar resposta a la problemàtica de Benillup. Fou amb la construcció d’un col·lector d’aigües pluvials que no ha donat resposta a les solsides en la població. Per això, des de Compromís reivindiquen un acord entre administracions que done solució a l’avanç del barranc de Caraita abans de que ocórrega una desgràcia.