Home Alcoi Foment rebutja invertir 960.000 € en construir la demandada rotonda d’accés a...

Foment rebutja invertir 960.000 € en construir la demandada rotonda d’accés a Alcoi des del nord

498
0
SHARE

La proposta llançada per l’Ajuntament d’Alcoi al Ministeri de Foment per a que construira una rotonda d’accés en l’entrada nord a la ciutat no ha prosperat. Foment argumenta motius econòmics per a eludir la inversió, que tenia com a contraprestació la cessió de la travessia del carrer Entença per al ministeri. Un fet que ha suposat les crítiques de l’oposició cap al govern municipal.

Al 2015, l’Ajuntament d’Alcoi anunciava la posada en marxa del procés per a construir dos rotondes als accessos tant nord com sud a la ciutat. Aquestes infraestructures alleugerarien el trànsit a dos zones que no només suposen les principals entrades de vehicles a la ciutat, sinó que estan envoltades de polígons industrials. Aquest fet fa que cada dia siguen desenes de camions els que transiten per aquests indrets, fet que pot suposar complicacions per al trànsit. Una de les dos rotondes, la de l’accés sud, sí ha sigut construïda, cosa que no ha ocorregut amb la de l’accés nord.

Però el pitjor és que, al menys a curt termini, aquesta infraestructura no serà ubicada a l’entrada dels polígons Cotes Altes i Cotes Baixes. El Ministeri de Foment, que té les competències en aquesta matèria, s’ha negat a acceptar la proposta municipal alcoiana per al projecte. Des del Consistori es demanava a Foment que invertira els 960.000 euros que costa el projecte a canvi de la cessió de l’antiga travessia de la N-340, l’actual i reformat carrer Entença. Fet al que s’ha negat el ministeri argumentant l’actual impossibilitat per a invertir.

Aquesta negativa ha provocat el malestar de l’oposició alcoiana, i especialment del PP, que ha criticat el fet de que l’Ajuntament porte 4 anys anunciant un projecte que no arriba. Tot dins d’un projecte que està inclús redactat, i per a posar en marxa el qual únicament resta l’informe positiu de Foment. Teòricament, l’ens governatiu hauria d’assolir la inversió en aquests treballs, ja que la carretera en la que s’ubicaria la rotonda és de la seua titularitat.

La demanda d’aquest rotonda és una de les banderes dels empresaris de Cotes Altes i Baixes des de fa anys. L’Ajuntament no pot invertir en escometre’l, primer perquè no és de la seua competència, i segon per la llei de restricció de la despesa. Per això, la principal crítica dels conservadors alcoians es refereix al que consideren incapacitat del govern alcoià per a aconseguir el finançament que necessita la ciutat per part d’un govern afí.

El projecte de rotonda és considerat com a fonamental per totes les parts, però, sense finançament, es desconeix si podrà escometre’s més prompte que tard o no.