Home Cocentaina Carrers de gom a gom i promeses de millor finançament en la...

Carrers de gom a gom i promeses de millor finançament en la primera jornada de Fira de Tots Sants

795
0
SHARE

Cocentaina està ja sumida de ple en la seua fita més esperada de l’any. Més encara després de que la Fira de Tots Sants haja acumulat reconeixements durant les dos darreres edicions. La qualificació com a Bé d’Interès Cultural (BIC) del 2018 i la d’Interès Turtístic Internacional d’enguany li han donat un salt de qualitat al certamen contestà, que durant la seua jornada inaugural ja ha transformat la localitat.

La celebració de les eleccions generals el proper 10 de novembre ha fet que polítics de tot signe s’hagen apropat fins a la vila comtal per a donar suport a l’esdeveniment. Entre ells, el Ministre de Ciència i Tecnologia en funcions, Pedro Duque, el President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i el de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón. Tots ells envoltats d’un llarg seguit de consellers, diputats, alcaldes i regidors de les localitats veïnes.

Precisament de la mà de Ximo Puig ha arribat la notícia més esperada per l’organització de la Fira. Ja per a l’edició de 2020, el certamen comptarà, previsiblement, amb 40.000 euros més de finançament que aportarà l’ens regional. A això s’ha compromès Puigd ins d’una nova línia de col·laboració a la que també s’afegirà la Diputació d’Alacant. Un fet que farà més fàcil l’organització d’un esdeveniment que avarca 136.000 m2 de superfície sobre la que s’ubiquen uns 700 expositors, i que genera per damunt dels 50 milions d’euros de volum de negoci.

La lectura del Privilegi de Pere IV ha encetat una jornada que, gràcies a ser festiva i al bon oratge reinant, han mantingut de gom a gom els carrers de la vila comtal ja des de primera hora del matí. S’espera que entre els 3 dies de Fira passen per Cocentaina vora mig milió de persones, una xifra que podria créixer a base dels reconeixements que va rebent.