Inici Cocentaina Pedro Duque i la plana major de la Generalitat Valenciana inauguren la...

Pedro Duque i la plana major de la Generalitat Valenciana inauguren la Fira de Tots Sants a Cocentaina

685
0
COMPARTIR

Aquest divendres 1 de novembre, Cocentaina inaugura la que és l’edició número 673 de la seua Fira de Tots Sants. L’esdeveniment, que suposa la principal fita comercial de les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, ha donat dos salts de qualitat durant els dos darrers anys. La Fira de 2018 fou la primera que es va celebrar com a Bé d’Interès Cultural (BIC), mentre que la d’enguany serà la primera reconeguda com a d’Interès Turístic Internacional.

Aquest fet pot atraure a la capital del Comtat a més de mig milió de visitants durant les 3 jornades en que es celebra enguany. A més, la Fira suscita l’interès de personalitats de tota índole, d’entre les que destaquen les polítiques. Fet més notable hagut compte de que en la matinada entre el 31 de’octubre i el primer de novembre s’enceta la campanya electoral per a les eleccions generals del 10 de novembre.

Un exemple és la presència del Ministre de Ciència i Tecnologia en funcions, Pedro Duque, que també és el número 1 de la llista del PSOE per la província d’Alacant. Des del 2011 que la Fira de Tots Sants de Cocentaina no rebia la visita d’un ministre, sent la també socialista Leyre Pajín la darrera en visitar Cocentaina. A banda, la plana major de la Generalitat Valenciana també estarà a la vila comtal. El President Ximo Puig tornarà a assistir a l’esdeveniment, com també faran el President de les Corts Valencianes, Enric Morera, i fins a 3 consellers. A ells s’afegirà també el President de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón.

La Fira de Tots Sants de Cocentaina és, cada vegada més, un gran aparador on difondre no sols productes, sinó també destinacions turístiques. Degut al gran volum de visitants que s’esperen, ens com Turisme Comunitat Valenciana divulgarà l’extensa oferta turística valenciana a la secció de turisme del gran esdeveniment contestà.

Des de les 10 del matí de l’1 de novembre, tvA segueix en directe tota l’actualitat de la primera jornada de Fira. Al llarg del cap de setmana, la única televisió de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla mantindrà un seguiment continu de tota l’actualitat que es genere a la capital del Comtat.