Home Alcoi Carreteres permet la construcció d’un rotonda en l’accés sud a Alcoi amb...

Carreteres permet la construcció d’un rotonda en l’accés sud a Alcoi amb una inversió de 750.000 €

636
0
SHARE

Alcoi ha rebut llum verda per a desenvolupar un dels projectes que aspira a millorar la circulació del trànsit, especialment en l’accés sud a la ciutat. Ho farà, previsiblement abans de que acabe l’any, amb una inversió de 750.000 euros provinents de les arques municipals. L’objectiu ara és desbloquejar també l’accés nord, a Cotes Baixes, per a regular millor en trànsit a la capital de l’Alcoià.

Els accessos a la ciutat d’Alcoi per carretera han millorat molt des de la posada en marxa de l’Autovia Central en 2011, però la complicada orografia de la ciutat dels ponts dificulta en molts ocasions el trànsit rodat. A més, el tancament del pont Fernando Reig, que durant vora dos anys ha llastrat el trànsit a Alcoi, ha provocat que s’hagen de prendre mesures d’emergència per a regular la circulació. Entre elles, el doble sentit del carrer Alacant o la instal·lació d’una rotonda provisional a la Beniata, que ha donat bons resultats per a donar fluïdesa el trànsit.

Aquest fet ha provocat que l’Ajuntament d’Alcoi haja decidit millorar les entrades a la localitat, tant des d’Alacant com des de València, amb dos d’aquestes infraestructures. Una d’elles, la de la Beniata, ja ha sigut aprovada per la Demarcació de Carreteres, obrint el termini d’exposició pública d’un projecte que s’escometrà amb fons municipals per valor d’uns 750.000 euros. A partir d’ara s’enceta el termini d’exposició pública, xifrat en 20 dies, després del qual, i si no hi ha al·legacions, podrien començar les obres abans d’acabar l’any.

La construcció de la rotonda aspira a millorar el trànsit en la principal de les entrades a Alcoi des d’Alacant en primer terme, sense deixar de costat l’entrada nord. Totes dos donen accés a zones industrials o a indrets molt visitats de la ciutat, com el parc natural de la Font Roja. Si la rotonda de la Beniata podria començar a construir-se abans de que acabe l’any, la redacció de la de Cotes Baixes ja ha eixit a licitació i s’espera adjudicar-la en les properes setmanes. Aquest segon projecte també s’escometria amb fons de l’Ajuntament gràcies a la situació econòmica equilibrada dels comptes públics i després de la negativa de Foment a assolir els treballs.

Mentre tant, continuen les obres a la primera fase del Carrer Entença, altre dels projectes enquistats a la capital de l’Alcoià des de fa dècades.