Home Castalla Castalla activa un pressupost de vora 9,1 milions que reforça serveis socials...

Castalla activa un pressupost de vora 9,1 milions que reforça serveis socials i utilitzarà el romanent per a invertir

582
0
SHARE

Abans de que acabara l’any 2020, el plenari de Castalla donava llum verda al projecte de pressupost municipal per al 2021 que aportava l’equip de govern bipartit Ciutadans-PSPV a la capital de la Foia. El document venia sent treballat des de mesos abans i tenia en el punt de mira un tema capital: donar resposta a les demandes socials i econòmiques derivades de la pandèmia de la Covid19.

El pressupost de 2021 creix respecte a l’anterior tot i que l’Ajuntament de Castalla deixarà de recaptar 4,8 milions d’euros entre els seus ciutadans degut a la rebaixa de taxes i impostos. La ciutat era, fins la passada legislatura, una de les que major càrrega fiscal tenia per als seus habitants. L’equip de govern té previst posar en marxa més ajudes per als sectors productius de la localitat, però sobre tot, preveu un esforç en matèria de Serveis Socials. La partida destinada a aquesta àrea s’incrementa en prop d’un 20% respecte al pressupost anterior, superant els 650.000 euros i duent a terme contractacions per a no deixar a cap castellut enrere.

Les especials condicions derivades de la pandèmia i les reclamacions dels ajuntaments per a poder invertir el resultat de la seua gestió en forma de romanents positius de tresoreria han tingut un efecte: l’alliberament d’aquests fons per a dur a terme inversions. En el cas de Castalla, la majoria d’elles estan pendents del tancament del pressupost de 2020 per a executar modificacions de crèdit. Mitjançant aquests, i afegint les ajudes de Generalitat i Diputació, la capital de la Foia aspira a construir un nou pavelló poliesportiu, un nou centre de salut, un nou col·legi o un edific i multiusos per a les associacions locals.

Aposta pel Castell com a reclam turístic

L’orientació del pressupost s’ha conegut en un dia en el que representants de l’àrea de Cultura i Patrimoni de la Generalitat han aprovat els treballs duts a terme per a rehabilitar i museïtzar el Castell de Castalla. Aquest recurs ampliarà dies i hores de visita a tota la setmana una vegada encetada la desescalada que es preveu en març.