Home Alcoià El coronavirus desapareix d’altres 3 localitats de la muntanya i només està...

El coronavirus desapareix d’altres 3 localitats de la muntanya i només està present a la meitat de poblacions de la zona

613
0
SHARE

La millora de les dades de seguiment de la pandèmia ha transformat radicalment i en tant sols un mes el panorama pandèmic a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. La muntanya alacantina no sols està a hores d’ara per davall de la incidència mitja a la Comunitat Valenciana, sinó que també es troba prop de davallar els 250 casos/100.000 habitants que marquen el risc extrem per coronavirus. Una realitat que es deu al control dels nous contagis a base del compliment de les restriccions actives fins, pel moment, l’1 de març.

Altra de les conseqüències de la caiguda dels positius és que la Covid19 ha desaparegut en l’actualització d’aquest divendres d’altres 3 poblacions de la muntanya alacantina. Són Agres, l’Alqueria d’Asnar i Millena, que ja no compten amb cap dels seus veïns infectat per coronavirus. Per contra, altra localitat del Comtat, Almudaina, ha registrat un nou cas entre els seus habitants, el primer des de fa mesos. Amb aquestes dades, la malaltia està present únicament a 16 de les 32 localitats que composen l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. A principis d’aquest mes va arribar a haver casos actius per coronavirus a 28 de les 32 poblacions de la zona.

Incidència per davall del risc extrem

La caiguda de la incidència ha portat a poblacions com Alcoi o Cocentaina a estar per davall dels risc extrem per Covid19 -250 punts- amb 234 i 243 casos/100.000 habitants respectivament. Són les primeres que ho aconsegueixen en aquest any 2021 entre les principals localitats de l’interior alacantí. Mentre, les majors incidències es registren encara a Penàguila (685), Gaianes (647) i Onil (626).