Home Castalla Castalla crearà el Consell de la Joventut amb prioritat per a acabar...

Castalla crearà el Consell de la Joventut amb prioritat per a acabar amb l’homofòbia des dels centres educatius

253
0
SHARE

Aquest proper cap de setmana es celebra a tot el món el Dia de l’Orgull LGTBI, una festivitat orientada a visibilitzar als col·lectius lligats a la diversitat sexual. Bona part de les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han programat activitats per a commemorar una efemèrida que fa de la igualatat, indepentment de a qui s’estime, la seua raó de ser. Però les persones LGTBI encara tenen molts entrebancs per davant per a dignificar la seua forma d’estimar, més encara amb la proliferació de discursos homòfobs.

Per això, a Castalla va a posar-se en marxa la creació del Consell de la Joventut, que implicarà a tots els agents relacionats amb el col·lectiu dels joves. Es tracta d’una iniciativa inclosa dins del Pla d’Infància i Adolescència activat a la capital de la Foia juntament amb el Pla d’Igualtat. Una de les principals funcions del Consell de la Joventut serà normalitzar el moviment LGTBI enllestint accions formatives orientades a eradicar l’homofòbia entre els joves castelluts ja des de la seua etapa escolar.

Paral·lelament, Castalla també programa una sèrie d’activitats per a commemorar l’Orgull LGTBI. Entre elles es troben xerrades, projeccions, tallers o exposicions centrades en donar visibilitat i normalitzar un fenomen que defensa l’amor lliure, indepentment de races o gèneres. Entre les accions visuals més destacades es troba la iluminació del Castell de Castalla amb els colors de la bandera que identifica al moviment.

L’educació és el pilar fonamental de la lliuta contra una forma d’intransigència per motius d’identitat sexual que l’Ajuntament de Castalla considera fora de lloc en ple segle XXI.