Home Castalla Castalla dedica tot el cap de setmana a posar en valor les...

Castalla dedica tot el cap de setmana a posar en valor les seues danses, Bé Immaterial de Rellevància Local

242
0
SHARE
Cartell de les jornades dedicades a la dansa que programa Castalla.

La dansa forma part de la cultura més arrelada a cadascuna de les poblacion de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Aquesta part del folklore local conforma part de la idiosincràsia dels seus habitants i posa en valor les seues tradicions. És un dels elements que s’integren habitualment dins els festejos de cada població, però durant anys han estat en perill, com ha ocorregut a Castalla.

No obstant, la capital de la Foia va fer fa anys un esforç per recuperar aquesta part de la seua tradició. Un esforç que ha aconseguit que la Dansa de Castalla haja sigut declarada fa uns anys com a Bé Immaterial de Rellevància Local. Una figura que li atorga protecció i que ha permès enllestir tot un cap de setmana dedicada a les danses castelludes. Serà entre aquest divendres 23 i el proper diumenge 25 a aquesta ciutat.

El programa inclou una sèrie de cercavil·les durant les 3 jornades, per a acabar amb una nova mostra de la dansa típica de Castalla. Les tres dansaes previstes durant cada jornada del cap de setmana compten amb la col·laboració de la Colla de Percussió i Dolçainers El Sogall de la localitat, i en cadascuna d’elles hi haurà carasses.