Home Alcoià La fira Alicante Gastronómica inicia la 4a edició amb un éxit total...

La fira Alicante Gastronómica inicia la 4a edició amb un éxit total i visibilitza productes de les nostres comarques

402
0
SHARE
Stand de la Mancomunitat de l'Alcoià i el Comtat en la fira Alicante Gastronómica 2022.
Stand de la Mancomunitat de l'Alcoià i el Comtat en la fira Alicante Gastronómica 2022.

Aquest matí ha sigut inaugurada la quarta edició d’Alacant Gastronòmica a IFA. Una fira que té la intenció d’incrementar un 5% el consum de productes alacantins i que es prolongarà fins dilluns que ve 26 de setembre i que reuneix més de 40 estrelles Michelin i 60 Soles Repsol, sent així la fira experiencial gastronòmica més gran d’Espanya.

La fira comptarà amb més de 36.000 metres quadrats i 250 expositors, oferint ponències, showcooking, tasts, tallers i degustacions durant els pròxims quatre dies. A més, IFA serà l’escenari del Primer Congrés Nacional de Truita de Patates, el Campionat d’Espanya d’aquest producte tradicional o els concursos de la Millor Tapa amb Salaó o Millor Arròs i Vi Mediterrani.

Al llarg de tots els estands que componen la fira destaquen els arrossos, els pans, les fruites i hortalisses o la rebosteria com a productes estrella de la regió. A més, amb motiu de l’elecció de Burgos com a província convidada, aquesta primera jornada també ha comptat amb la presència del president de la Diputació burgalesa, César Rico.

A més, la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat compta amb un estand per a donar a conexier al mon sabors de diversos productes agroalimentaris de les comarques. Al seu estand es podran degustar i adquirir productes elaborats de manera tradicional als municipis com l’oli i la mel amb el sabor inconfusible de la muntanya.

La Diputació d’Alacant explica que “després d’aquests anys de pandèmia hem tornat amb moltíssima més força que mai per demostrar-li al món allò que la província pot oferir” i assegura que “Totes les comarques de la província porten el millor de la seua cuina i dels seus productes, però també altres regions d’Europa, que veuen el certamen com un trampolí per mostrar-ne la riquesa gastronòmica”