Home Castalla Castalla dona inici als Festejos de Vaca en honor a Sant Roc...

Castalla dona inici als Festejos de Vaca en honor a Sant Roc de 2022

906
0
SHARE

Castalla celebra despés de dos anys de pandèmia els seus festejos populars de vaca en honor a Sant Roc. tvA estarà a la localitat entre el 12 i el 16 d’agost per gravar i cobrir alguns dels tants diversos actes, lúdics i religiosos, que acollirà Castalla durant aquests dies.

La festivitat començarà el divendres 12 amb el trasllat en romeria de Sant Roc des del convent fins a la plaça major. A continuació, la dona de Pepe Payá ‘El Chino’ encendrà ‘el cohet del chupinazo‘ que dona inicia les festes, en honor al seu home, com a reconeixement per la seua labor durant molts anys i que va morir l’any passat a causa de la pandèmia.

Durant els dies 13, 14, 15 i 16 d’agost tindrà lloc l’activitat característica de les festes, els tancaments, que consisteixen a deixar a una vaca a córrer pels carrers del poble en sessions de dues hores. El primer es realitzarà a mitjanit entre el divendres i el dissabte, amb la peculiaritat de tindre un recorregut més llarg, des del carrer Biar.

Una vegada es tanquen les vaques per primera vegada, la resta dels dies es realitzaran els tancaments a un circuit tancat en dues sessions, a les 28:30 i a les 00:00, a més dels tancaments matutins del diumenge i el dimarts, realitzats a les 9:00.

El festeig també comptarà amb diversos actes religiosos, com una missa i una processó en honor Nstra. Sra. De l’Asunción i a Sant Roc, patró de la localitat. Aquests actes tindran lloc el dilluns 15 al matí. Per últim, el dimarts 16 a la vesprada es realitzarà una celebració de tancament com a fi de festa.