Home Castalla Castalla enceta la redacció del seu Pla de Prevenció d’Incendis Forestals i...

Castalla enceta la redacció del seu Pla de Prevenció d’Incendis Forestals i revisa el Pla de Cremes

646
0
SHARE

Castalla és una de les poblacions de l’interior alacantí que encara no compta amb un Pla de Prevenció d’Incendis Forestals. Es tracta d’una obligació per als consistoris, ja que aquest document contempla tots els supostos que poden produir-se en torn als terrenys forestals d’un determinat terme municipal i com respondre en ells. L’objectiu no és altre que activar tots els mètodes possibles per a reduir al mínim els danys per aquest tipus de successos.

Per a començar a redactar aquest document és requisit indispensable adaptar el Pla Local de Cremes. Cosa que ha fet el plenari castellut, que restringirà les cremes únicament a l’horari matinal. Una vegada modificat aquest pla, l’Ajuntament de Castalla ha pogut beneficar-se d’una subvenció que permetrà sufragar el 80% del cost de redacció per al Pla de Prevenció d’Incendis Forestals. En total, l’ajuda frega els 4.600 euros.

Amb el nou document, Castalla aspira a millorar la seua preparació per a actuar en cas d’incendi en una localitat que està envoltada per diverses zones verdes. En elles abunden els boscos frondosos de pins, pel que enllestir aquest pla suposa una acció necessària.