Home Castalla Castalla i Onil preguen a la població que no isca al carrer...

Castalla i Onil preguen a la població que no isca al carrer a seguir les Cavalcades, que tvA ofereix en directe

0
SHARE

La cancel·lació d’actes que concentren personal és una comú des de l’inici de la crisi sanitària del coronavirus el passat mes de març de 2020. Però el Nadal és una època trascendental per a uns dels majors damnificats per la pandèmia i que a la vegada han donat un exemple de resiliència: els xiquets. Per això, els Reis Mags de l’Orient han fet un esforç titànic per a poder arribar a cada població de l’interior alacantí a pesar de la Covid.

És el cas de les localitats de Castalla i Onil, a la Foia, que han mantingut en la programació nadalenca la Cavalcada dels Reis Mags. Ara bé, l’acte es durà a terme en unes condicions allunyades d’allò habitual. La primera és l’absència de públic als carrers, que tots dos ajuntaments han anunciat. La normativa vigent permet la celebració de les cavalcades, però si es compleixen totes les condicions de seguretat sanitària.

Això suposa que la mobilitat de persones durant les cavalcades està prohibida. Només en cas de que siga necessari per a veure el pas està permès moure’s cap al cantó més proper al domicili. Cal destacar que, en el cas d’Onil, l’acte recorrerà pràcticament tot el casc urbà, pel que serà visible per la immensa majoria de la població des de les seues llars. Tant en el cas colivenc com en el de Castalla -amb una preocupant situació pels contagis per coronavirus-, la Cavalcada dels Reis Mags serà oferida en directe per tvA. D’ací que la recomanació municipal a les dos localitats passe per seguir-la des de cada llar i a través de la senyal d’aquesta casa.