Home Alcoià Castalla invertirà 51.160 euros per a exhumar a les víctimes de la...

Castalla invertirà 51.160 euros per a exhumar a les víctimes de la Guerra Civil i la Dictadura al Cementeri d’Alacant

0
SHARE

Aquesta activitat compta amb una ajuda de 38.370 euros de la Generalitat i l’objectiu és recuperar la memòria històrica de la localitat

L’Ajuntament de Castalla ha decidit apostar per la recuperació de la memòria històrica a la localitat i invertirà 51.160 euros per a exhumar a les víctimes de la Guerra Civil i la Dictadura. Aquesta acció compta amb una subvenció de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana de 38.370 euros. Les actuacions es duran a terme en el cementeri municipal d’Alacant en els pròxims dos anys.

L’alcalde de Castalla, Antonio Bernabeu, ha explicat que “la nostra intenció és ajudar a les famílies que necessiten saber on descansen les restes dels seus avantpassats, amb l’objectiu que puguen descansar en el cementeri de la nostra ciutat”.

Per la seua banda, la regidora de Patrimoni, Maite Gimeno, ha informat dels detalls d’aquesta iniciativa, que sorgeix després que un grup de persones de la localitat es posara en contacte amb la seua àrea per a avançar en aquest àmbit. Gimeno ha declarat que “des del Consistori estem disposats a apostar per la recuperació de la memòria històrica i anem a treballar de manera coordinada amb altres ajuntaments en els treballs d’identificació i exhumació”.

Les actuacions que es durán a terme consistiran en la redacció del projecte durant l’any 2021; i les tasques d’excavació i identificació, el treball de camp, en el 2022.

Segons la informació que ha recavat l’Ajuntament, gràcies al treball previ de l’Associació de familiars represaliats pel franquisme del cementeri d’Alacant’ i el grup de persones castellut, fins a 25 persones de la localitat haurien sigut afusellades en aquest període històric. Així, 5 d’elles podrien trobar-se a la fossa número 32 del cementeri –on es realitzaran les excavacions- junt amb altres 14 víctimes de la Guerra Civil.