Home Alcoi Finalitzada la restauració del Vas de l’Orant per part del Museu Arqueològic...

Finalitzada la restauració del Vas de l’Orant per part del Museu Arqueològic d’Alcoi

408
0
SHARE

Es preveu que la peça, que ha sigut prestada en els últims anys per anombroses exposicions per tot el territori nacional, limite ara la seuaeixida del museu d’Alcoi, en nom de la seua conservació preventiva.

Des del Museu Arqueològic Municipal Camilo Visedo Moltó s’ha procedit a larestauració de l’emblemàtic Vas de l’Orant de la Cova de l’Or, un dels objectesarqueològics més destacats del neolític valencià, amb una antiguitat pròximaals 7.000 anys. Aquesta ceràmica ha sigut fonamental per a la datació de l’artrupestre macroesquemàtic que es troba representat en les pintures de LaSarga.

Es tracta d’un pitxer fet a mà, decorada amb impressions cardials i amb larepresentació d’una figura humana amb els braços alçats i mans de cinc dits.Té un cap de forma triangular o lleugerament arredonida i cos rectangularacabat obliquament, amb indicació del sexe mitjançant impressió de l’àpex delcardium. Les cames són prolongació de les línies extremes que delimiten elcos, finalitzant així mateix amb impressions de l’àpex de la petxina, querepresenten els peus.

Les tasques de conservació curativa s’han dut a terme amb l’autorització de laDirecció General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana i amb lacol·laboració desinteressada del Museu de Prehistòria de València, mitjançantla intervenció de la tècnic Trinidad Pasíes. La peça ha sigut prestada en elsúltims anys per a nombroses exposicions al llarg de tot el territori nacional,encara que es preveu que ara limite la seua eixida del museu d’Alcoi, per tal degarantir la seua conservació preventiva.