Home Castalla Castalla manté viva la flama festera amb una gala que ret homenatge...

Castalla manté viva la flama festera amb una gala que ret homenatge als pregoners i càrrecs

343
0
SHARE

Aquesta jornada de dimarts 31 d’agost, la ciutat de Castalla entraria de ple en els seus dies grans, els de les Festes de Moros i Cristians. Durant 4 dies, la capital de la Foia es submergiria en desfilades, dispars d’arcabusseria, ambaixades, ballaes de banderes i un ambient festiu per a tancar l’estiu. Lamentablement, la pandèmia de la Covid19 ho impedirà per segon any consecutiu, com ha ocorregut a la immensa majoria de les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.

No obstant, el món de la Festa castelluda vol mantindre la flama festera ben activa amb la mirada posada en les celebracions del 2022. Així ho ha fet palès amb la celebració d’una gala amb la que els castelluts han posat de relleu la importància que els Moros i Cristians tenen com a vertebrador social a la localitat. Autoritats municipals i festeres han llançat un crit d’ànim als càrrecs del 2020 -que previsiblement l’ostentaran en 2022- i als festers en general per a que no dubten que la Festa tornarà i més forta que mai.

La gala ha concentrat a bona part del món dels Moros i Cristians castelluts al velòdrom de la localitat, dins d’un acte que ha comptat amb música en directe i peces d’estrena que haurien d’haver sonat pels carrers castelluts durant les properes jornades. Els pregoners, que porten més de 3 dècades anunciant la Festa a Castalla, han sigut protagonistes en una cerimòmia en la que també s’ha estrenat un vídeo que recull l’experiència dels càrrecs festers de 2020 durant tota la pandèmia.

La principal aspiració dels festers castelluts és que ja al mes de març es puguen celebrar els actes del Mig Any, sempre i quant s’haja superat la situació de risc front al coronavirus.