Home Castalla Castalla planteja una segona modificació de crèdit de 3,7 milions per a...

Castalla planteja una segona modificació de crèdit de 3,7 milions per a escometre projectes elegits pels veïns amb romanent de tresoreria

252
0
SHARE

Durant la pitjor etapa de l’anterior crisi econòmica, la solució plantejada pel Govern central que llavors comandava el PP va ser restringir la despesa de totes les administracions. Per contra, els diners que no utilitzaren per a executar projectes anirien destinats a pagar crèdits bancaris amb els seus corresponents interesos. Tot després d’haver rescatat als bancs amb més de 60.000 milions d’euros provinents dels contribuents. Aquest fet va impedir que els ajuntaments pogueren dur a terme treballs necessaris per a les seues respectives poblacions.

A finals de 2020, l’actual govern va desbloquejar la possibilitat de que els consistoris pogueren invertir els romanents positius de tresoreria acumulats durant els darrers anys. Romanents que sumen milions d’euros i dels que disposen des de fa anys la immensa majoria de les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Entre elles, la capital d’aquesta darrera sub comarca, que portarà al plenari del proper 13 de maig una modificació de crèdit de vora 3,7 milions d’euros. Una quantitat amb la que donar resposta als processos participatius desenvolupats a la ciutat durant les dos darreres legislatures, i que no s’han pogut desenvolupar degut a la coneguda com a ‘Llei Montoro’.

Aquesta és la segona modificació de crèdit que proposa l’equip de govern castellut després de l’aprovada en abril per valor d’1,3 milions d’euros. Amb els vora 5 milions de romanent, l’Ajuntament de Castalla vol executar obres com un nou pavelló al poliesportiu, la rehabilitació del Casc Antic, la creació d’una Via Verda cap a Agost, la instal·lació de renovables als edificis municipals o tasques de manteniment urbà. A més, també es destinaran fons a cobrir les demandes socials i empresarials adreçades a la pandèmia.

L’equip de govern castellut espera traure endavant aquesta proposta al plenari amb el màxim suport de l’oposició per a executar aquests treballs amb el romanent de tresoreria al llarg del 2021.