Home Castalla Castalla prepara les seues festes de moros i cristians que tindran lloc...

Castalla prepara les seues festes de moros i cristians que tindran lloc el cap de setmana vinent

590
0
SHARE

Castalla es prepara per als seus dies grans de les festes de moros i cristians que tindran lloc el cap de setmana vinent. La localitat fa dos anys que no tenen festes a causa de la pandèmia, però la situació ha millorat molt des d’aquells dies, eliminant-se l’ús obligatòries de mascaretes així com els confinaments setmanals, i diversos municipis com Onil, Alcoi, Banyeres i Cocentaina han celebrat les seues festes amb plena normalitat.

A pesar que les festes de Castalla en 2022 estaven assegurades, deguda la incertesa que ocasionava la pandèmia i amb la situació vigent el gener de 2022, on la sisena onada va posar la pandèmia al seu punt més àlgid, les capitanies que anaven esperant aquests dies amb moltes ganes, van decidir esperar i aplaçar la representació dels seus càrrecs a 2023 perquè no volien una festa amb restriccions i mascareta.

Davant la situació de no tindre càrrecs, les comparses es van veure obligades a improvisar les capitanies. La comparsa pirates ha sigut l’única que comptarà amb una figura única com a capità, Miguel Bellot, qui assegura que aquest any la seua capitania serà una capitania austera però divertida. Les altres han optat per un model on tota la comparsa puga ser partícip.