Home Castalla Castalla realitza una programació especial en la IV Setmana contra la Violència...

Castalla realitza una programació especial en la IV Setmana contra la Violència de Gènere per commemora el 25N

0
SHARE
Maite Gimeno, Regidora de Serveis Socials.

L’Ajuntament de Castalla ha presentat una programació d’activitats per a commemorar el 25N amb la IV Setmana contra la Violència de Gènere a la ciutat. Aquesta inclou xarrades, tallers, lectures i exposicions amb l’objectiu de conscienciar a la població de la importància d’acabar amb la violència masclista. A més, també s’incidirà en la formació amb activitats dirigides als escolars dels centres educatius de la ciutat. Tot això es celebrarà entre els dies 18 i 30 de novembre.

Maite Gimeno, Regidora de Serveis Socials, ha destacat la importància de lluitar contra la violència de gènere a la ciutat. “És la quarta vegada que organitzem la setmana contra la violència de gènere a Castalla i s’ha convertit en una cita obligada al nostre calendari” i assegura que “s’aconseguirà treballar i conscienciar als homes i dones de la ciutat de la necessitat d’acabar amb la violència masclista i amb tota discriminació de la societat”.

Pel que fa a la programació d’activitats, la primera d’elles tindrà lloc el divendres 18 amb la xarrada a càrrec de CM24H ‘Violencia.com’ a l’Espai Jove d’11:30 a 12:30 hores. El dimarts 22 el mercat municipal serà l’escenari del tradicional ‘Taller de xapes 25N’ de 10:00 a 13:00 hores. El dimecres tindran lloc les activitats i dinàmiques del 25N amb els grups de benestar personal i èxit escolar a la Casa de Cultura en horari de 10:00 a 12:00 i de 17:00 a 19:30 hores. A més, els centres educatius CEIP Rico Sapena i el Col·legi María Assumpta també comptaran amb activitats de conscienciació.

El divendres 25 de novembre, quan es commemora el Dia Internacional contra la Violència de Gènere, es realitzarà la lectura del manifest institucional a les 12:00 hores a les portes de l’Ajuntament. De vesprada, a les 19:00 hores, el Club de Lectura Violeta farà una lectura col·lectiva. Finalment, el 30 de novembre es durà a terme el taller de salut menstrual saludable i sostenible a càrrec del Grup de Benestar Personal entre les 10:00 i les 12:00 hores a la Casa de Cultura. A més, la Biblioteca Municipal acollirà l’exposició sobre llibres amb la temàtica ‘Estanteria Violeta’ entre el 21 i el 25 de novembre.

Castalla inicia els treballs del I Pla Estratègic Zonal de Serveis Socials

A més, l’area de Benestar de l’Ajuntament de Castalla i EQUÀLITAT, participació i igualtat, es troben treballant conjuntament en el I Pla Estratègic Zonal de Serveis Socials amb l’objectiu d’afavorir el benestar social i aconseguir una major igualtat comunitària. Aquest pla proporcionarà un suport integral a les persones en situació de tendència, exclusió o desprotecció, acomplint així els objectius del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials i amb la regulació de serveis inclusiva.