Home Destacats Diputació suspén les obres de la CV-720 entre la muntanya i les...

Diputació suspén les obres de la CV-720 entre la muntanya i les Marines per a revisar el projecte de desviament

293
0
SHARE
Una de les carreteres que transita per la muntanya alacantina tallada al trànsit, en un a imatge d'arxiu.

Des del 2011 -amb l’apertura dels túnels de la Font Roja a Alcoi i de l’Autovia Central- les poblacions de les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla gaudeixen d’una millor connexió viària amb la província de València i amb la capital provincial, Alacant. Però a pesar d¡això, hi han ecnara moltes mancances en quant al transport entre aquesta zona i les que l’envolten, tant cap a les Marines i la Safor com a través del tren.

Part d’eixes mancances deurien quedar reduïdes amb les obres per a millorar la carretera CV-720, en el tram que uneix les poblacions de Benigembla i Castell de Castells. Es tracta d’una de les principals vies de connexió entre les comarques d’El Comtat i la Marina Alta, un dels principals punts d’entrada de turisme cap a l’interior alacantí. Uns treballs que es preveia començar en aquestes jornades i que finalment han sigut suspesos.

Alternatives al desviament

L’administració encarregada d’executar-los és la Diputació d’Alacant, que les va licitar al febrer de 2021. No obstant, el projecte plantejava un desviament de la carretera en hores concretes de cada jornada. Hores que no afavorien -segons ha fet públic el PSPV provincial en un comunicat de premsa- el pas de vehicles a les hores necessàries per a acudir al treball, l’escola o el metge, entre altres. De fet, la pressió veïnal dels habitants de Castell de Castells -que restaria incomunicada durant bona part del dia i al llarg de 4 mesos-, ha sortit efecte.

El projecte ha sigut ajornat pel moment per a revisar-lo i establir la millor opció per a les comarques implicades, sense que les obres suposen el tancament de la via ni la restricció del seu trànsit a poques hores al dia. El període d’execució previst en un primer moment per als treballs parla de 4 mesos, que podrien veure’s modificats en funció del nou projecte.