Home Castalla Castalla registra més d’un centenar d’accidents motivats per l’excés de velocitat al...

Castalla registra més d’un centenar d’accidents motivats per l’excés de velocitat al casc urbà entre 2018 i 2020

0
SHARE

Durant el darrer tram de l’any 2020, l’Ajuntament de Castalla va activar una campanya de control de velocitat per diversos carrers del casc urbà. Mitjançant radars mòbils ubicats en localitzacions estratègiques per la Policia Local, els agents van interposar fins a 300 denúncies en tant sols una setmana. Un fet que ha motivat crítiques cap a l’equip de govern per part de la ciutadania. Algunes d’eixes sancions es van produir per circular a 40km/h en zones amb velocitat limitada a 30.

La crítica social argumentada en torn a l’afany recaptatarori ha sigut desmentida aquest divendres en roda de premsa pel màxim responsable castellut, l’Alcalde Antonio Bernabeu. El primer edil ha mostrat dades d’un informe de la Policia Local que avala, afirma, la posada en marca de mesures per a controlar la velocidad dels vehicles que circulen pel casc urbà. Eixe informe recull que, entre 2018 i 2020, la capital de la Foia ha registrat un total de 101 accidents de trànsit relacionats amb l’excés de velocitat dels vehicles.

En molts d’eixos accidents s’han vist implicats vianants, que han patit les pitjors conseqüències d’aquest tipus de successos amb lesions de diversa consideració. Afortunadament, segons les dades de l’informe, no hi ha hagut que lamentar víctimes mortals en eixe lapse de temps. És precisament, assegura Bernabeu, el que es tracta d’evitar amb aquesta campanya de control de velocitat al casc urbà, que en tant sols una setmana va interposat 300 sancions. Aproximadament la meitat d’elles han sigut tramitades.