Home Alcoi L’Ajuntament d’Alcoi tramitarà les ajudes del Pla Parèntesi per valor d’1,4 milions...

L’Ajuntament d’Alcoi tramitarà les ajudes del Pla Parèntesi per valor d’1,4 milions d’euros

0
SHARE

Des d’aquest matí les persones treballadores autònomes o microempreses amb un màxim de 10 treballadors d’Alcoi ja poden demanar les Ajudes Parèntesi dotades amb un total d’1.444.223 euros per als sectors econòmics més afectats per les restriccions enfront de la Covid-19. La Tramitació i presentació es farà a la Seu Electrònica de l’Ajuntament d’Alcoi https://sedeelectronica.alcoi.org  o de manera presencial en les oficines de l’Àgora, mitjançant cita prèvia en el telèfon 965537218. El termini de presentació de les sol·licituds va des de hui 19 de febrer fins al 5 de març tots dos inclosos. L’ajuntament ha creat un servei d’ajuda per a dubtes que es resoldran en aquest correu electrònic parentesisalcoi@alcoi.org  o per telèfon en el 965537218. En aquest enllaç es poden consultar les bases i la documentació a presentar: https://www.alcoi.org/ca/areas/innovacion/ayudas_2021/ayudas_resistir/ayudas_parentesis.html

El compromís de l’Ajuntament és anar pagant a mesura que arriben les sol·licituds perquè el més important és que les persones puguen obtenir-les el més ràpid possible, ja que en aquests moments no tenen cap altre ingrés.

Les activitats econòmiques recollides en el decret llei i considerades com les més afectades per les restriccions a conseqüència de la pandèmia són hostaleria, restauració i oci nocturn, activitats de creació artístiques i d’espectacles, activitats esportives, recreatives i d’entreteniment i allotjaments i activitats turístiques.

«Sabem que aquests sectors ho estan passant malament, ahir ens vam reunir amb representants de la restauració i l’oci nocturn i els vam traslladar el nostre suport. Amb aquesta ajuda i les que estan impulsant la resta d’administracions volem evitar la pèrdua de teixit econòmic. Aquestes ajudes aprofitaran per a minimitzar els danys en els sectors més vulnerables a unes restriccions adoptades pel bé de tots i que estem veient que estan donant resultat amb una baixada de la incidència acumulada que farà que a partir del 2 de març comence una desescalada progressiva en la qual l’hostaleria i alguns dels sectors afectats puguen obrir de nou les seues portes. Des de l’Ajuntament ens hem bolcat des del primer dia per tractar de pal·liar en la mesura del possible la crisi econòmica que ha provocat la Covid, ja vam dedicar l’any passat vora 900.000 euros en les ajudes Reactiva i aquest any destinarem més de 2,5 milions, en col·laboració amb altres administracions, perquè per a nosaltres les persones són el més important i no velem que ningú es quede arrere», ha explicat l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés.

Recordem que amb aquestes ajudes d’una banda es concedeix una quantitat fixa de 2.000 euros per cada autònom o microempresa amb un màxim de 10 treballadors en els sectors identificats; i d’altra banda una quantitat fixa de 200 euros per treballador afiliat a la Seguretat Social a data 31 de desembre de 2020 d’aquestes microempreses i autònoms en els esmentats sectors.

Els ajuntaments hauran de destinar les ajudes directament a autònoms i microempreses amb un màxim de 10 treballadors, pertanyents a les activitats més afectades per la pandèmia. Les ajudes es dirigiran a cobrir despeses corrents de l’activitat duta a terme des d’abril de 2020, que hauran de ser justificats pels autònoms i microempreses.

La participació en aquestes ajudes serà compatible amb subvencions, ajudes, ingressos o recursos procedents de qualssevol administracions o ens públics o privats nacionals, de la Unió Europea o d’organismes internacionals, i concedits per a la mateixa finalitat prevista en el present decret.

Les ajudes Parèntesi dins del Pla Resistir de la Generalitat estan dotades amb un total 160 milions d’euros distribuïts per a cada municipi on es desenvolupen activitats econòmiques en els sectors més afectats. Del total de les ajudes, la Generalitat aportarà el 62,5%, és a dir 100 milions d’euros, mentre que les Diputacions Provincials contribuiran amb un 22,5%, i els ajuntaments amb el 15% restant, tal com va ser acordat en la Mesa Institucional, constituïda per la Generalitat, Diputacions Provincials i representants dels municipis. En concret, hi haurà 1.444.223 euros per als autònoms dels sectors més afectats de la nostra ciutat. Des de l’Ajuntament la intenció és fer les tramitacions el més ràpid possible i puguen arribar a les persones beneficiades abans de final de mes.

Les ajudes Parèntesi constitueixen una de les mesures de suport incloses en el Pla Resistir, dotat amb un total de 380 milions d’euros, amb la finalitat de reforçar els sectors greument afectats, evitar la deterioració del seu teixit empresarial i contribuir a la conservació de l’ocupació, mitigant les conseqüències socials que suposa la paralització de determinades activitats econòmiques.