Home Castalla Castalla tanca unes brillants Festes de Moros i Cristians esquivant la pitjor...

Castalla tanca unes brillants Festes de Moros i Cristians esquivant la pitjor part de la DANA

0
SHARE

Com cada any entre el 31 d’agost i el 4 de setembre, la ciutat de Castalla s’ha endinsat en les seues Festes de Moros i Cristians en honor a la Mare de Déu de la Soledat Gloriosa. Durant 4 jornades, la capital de la Foia es transforma per a gaudir de les seues Festes patronals. A més d’una de les principals manifestacions de la cultura i les tradicions de la localitat, els festejos suposen un dels grans tractors de visitants cap a la ciutat. Fet que deriva en importants ingressos per al sector terciari, capitanejat per l’hostaleria, si el temps ho permet.

El principal acte dels Moros i Cristians castelluts és l’Entrada, que enguany ha experimentat un salt de qualitat a nivell d’indumentària festera. Vàries de les esquadres que composen les 7 comparses que desfilen pels carrers de la població han estrenat trage enguany, incrementant el nivell de vistositat d’un dels actes centrals de les Festes. Les capitanies de cadascuna de les comparses –recuperades en 2023 després de l’impass del 2022- han posat tot de la seua part per a que els festejos d’enguany hagen sigut per al record.

Pólvora i fervor

Les jornades següents han sigut les dedicades a la batalla d’arcabusseria entre els dos bàndols i també per a que Castalla mostre la devoció a la seua patrona. Amb 3 processons en l’agenda d’actes, la Mare de Déu de la Soledat ha capitalitzat el fervor dels castelluts tot i no poder eixir en la Processó del passeig. L’alerta per precipitacions i les precipitacions intermitents ho han impedit. Tot i això, els actes festers castelluts han esquivat una DANA que ha causat quantioses destrosses a part de la geografia nacional.

Les Festes de Moros i Cristians de Castalla han coincidit amb el pas de la Volta Ciclista a Espanya per la localitat, amb una espectacular entrada que ha acabat al Xorret de Catí.