Home Alcoi Alcoi formarà als seus veïns en competències digitals gràcies a una subvenció...

Alcoi formarà als seus veïns en competències digitals gràcies a una subvenció dels Fons Next Generation

389
0
SHARE
Una xica treballa front a un ordinador.

L’Ajuntament d’Alcoi ha aconseguit un total de 24.500 euros perquè la ciutat siga la seu d’un centre de capacitació digital. Aquestes ajudes corresponen a la convocatòria de l’any 2023 per a la creació d’una xarxa estatal de centres de capacitació digital en entitats locals en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliencia, finançat per la Unió Europea, Next Generation EU

L’objectiu amb aquesta iniciativa és oferir a totes les persones formació que permeta desenvolupar-se en una societat digitalitzada. Així es vol evitar que les noves tecnologies siguen una barrera per accedir al mercat laboral, a diferents serveis o per comunicar-se amb les administracions, afavorint que totes les persones de qualsevol edat puguen tindre eixes competències digitals i per tant garantir la igualtat de tota la ciutadania.

El Govern d’Espanya destina 30 milions d’euros per a la formació digital bàsica d’adults. Aquesta actuació és part del ‘Pla Nacional de Competències Digitals’, que s’inscriu en el component 19 del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR).

“Alcoi treballa activament en un procés de transformació digital de la ciutat, un procés que ha de ser inclusiu i no deixar a ningú enrere, contribuint a trencar qualsevol bretxa en el coneixement i ús de les tecnologies de la informació i la comunicació. Projectes com aquest o com l’Aula Mentor al Centre Cervantes Jove (CCJ) contribueixen a potenciar aquesta inclusió, al mateix temps que millorem la formació de la ciutadania i generem ocupació”, ha subratllat l’Alcalde, Toni Francés.

Aula Mentor és un programa de formació en línia no reglada, flexible i amb tutorització personalitzada, dirigit a persones majors de 18 anys amb un extens catàleg de cursos amb els quals ampliar les seues competències personals i professionals que els permeten reforçar les possibilitats d’ocupabilitat. El Programa Aula Mentor compta amb una oferta de cursos referenciats al Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals. Existeix la possibilitat d’acumular i capitalitzar aprenentatges que són susceptibles de reconeixement en l’educació reglada a través dels Procediments d’Avaluació i Acreditació de Competències.

L’FP acull al 26% dels estudiants d’Alcoi

A més, Alcoi posarà en marxa les Unitats d’Orientació Professional i les Unitats Dinamitzadores de la Formació Dual que actuaran com a frontissa entre les empreses i els centres de formació professional. A la ciutat dels pont, la Formació Professional Dual representa un 26% de la formació, quasi 4 vegades més que a la resta de la Comunitat Valenciana.

La Formació Professional Dual proporciona a l’alumnat una qualificació professional combinant la formació rebuda en un centre educatiu amb l’activitat formativa en una empresa, aconseguint la implicació de les empreses en el programa educatiu per a afavorir la inserció laboral i la contractació directa de l’alumnat.