Home Destacats CC.OO. passarà a l’ofensiva a la muntanya per a recuperar els drets...

CC.OO. passarà a l’ofensiva a la muntanya per a recuperar els drets laborals perduts amb la crisi

0
SHARE

CC.OO. ha celebrat el consell intercomarcal en el que ha marcat les seues línies d’actuació per a enguany. L’objectiu, una vegada passat el pitjor de la crisi i amb els diners fluint de nou, és recuperar drets laborals per als treballadors, pel que el sindicat tracta ara de que la resta de centrals sindicals i els treballadors tornen a la lluita pels seus drets.

Una dècada de crisi econòmica ha fet malbé a la part més quantiosa de la societat: la classe mitjana, principal afectada pels acomiadaments, els tancaments d’empreses i les mesures que els governs han pres per a tractar de reflotar la situació. No obstant, tal i com venen denunciant innumerables col·lectius al llarg d’aquests anys, les mesures preses per a aturar la crisi únicament han beneficiat a un àmbit social: el de la gent que ja era rica abans  de l’explosió de la bombolla. Moltes de les mesures preses al món laboral no han fet mes que perjudicar als treballadors.

És el principal argument que des de fa anys venen reiterant els sindicats per a conscienciar a la societat i els polítics de que cal un canvi de rumb per a aturar la sangria que pateixen els treballadors, sotmesos a un mercat laboral caracteritzat per la precarietat i l’explotació. Són termes que es posen de relleu en la darrera Enquesta de Població Activa (EPA) recentment publicada i que embruten la davallada de l’atur que ve produint-se des de fa mesos. A la muntanya alacantina, el sindicat CC.OO. ha celebrat un consell en el que ha avaluat la situació laboral a la zona.

El sindicat considera que ja ha passat el pitjor de la recessió econòmica, sense que això haja significat una millora en les condicions laborals, principal motiu pel que passarà a l’ofensiva en els propers mesos amb concentracions i protestes. L’objectiu no és altre que recuperar els drets que els treballadors han vist soscavats durant 10 anys de crisi econòmica, com els salaris dignes, acabar amb la temporalitat del treball, aconseguir l’equiparació salarial entre homes i dones o establir una renda mínima digna. Aconseguint aquests objectius, una lluita a la que es vol sumar a tota la societat i a la resta de sindicats, CC.OO. considera que es podrà millorar un dels factors que més preocupa, com la possibilitat de no poder pagar les pensions en el futur.

El proper 8 de març és el dia assenyalat al calendari sindical per a encetar de nou la lluita al món laboral.