Home Alcoià Centenars de persones es manifesten a Alacant per a reclamar uns PGE...

Centenars de persones es manifesten a Alacant per a reclamar uns PGE dignes per a la província

0
SHARE
Imatge aèria de la protesta contra els PGE a la Plaça La Muntanyeta d’Alacant.

La proposta de Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) elaborada pel Govern central no convenç a bona part de la població alacantina. Tot i suposar la major inversió de la història en matèria social i fer de la Comunitat Valenciana la quarta que més finançament rebrà –en cas de ser aprovats al Congrés-, les quantitats no són les adients per a la província d’Alacant. Així ho va fer públic a principis de mes l’Institut d’Estudis Econòmics d’Alacant (INECA). Les reaccions per part de diferents actors empresarials i polítics alacantins no han tardat en arribar.

Ho han fet en forma de manifestació a la plaça alacantina de La Muntanyeta, on s’ubica la Subdelegació del Govern. En ella s’han concentrat centenars de persones, responent a la convocatòria de la Cambra de Comerç provincial a la que s’han sumat les forces polítiques de l’oposició. Sota el lema ‘S’ha acabat. Alacant es planta. Alacant no s’humilia’, la concentració ha volgut mostrar el malestar de part de la societat alacantina davant del que consideren un agravi comparatiu respecte a altres províncies espanyoles.

Alacant aporta més del que rep

Una de les consignes de la protesta orbita en torn a l’aportació que fan les localitats alacantines als fons estatals. Segons la Diputació d’Alacant, la província és la cinquena de tota Espanya en quant a població, i aporta al PIB en funció a eixes dades. No obstant, rep sumes molt per davall del que li correspondria per pes poblacional i econòmic. A més, els convocants han alertat de que no és la primera anualitat en que la província d’Alacant està infrafinançada, igual que ocorre històricament amb tota l’autonomia valenciana.

Altra de les raons per a protestar contra el document pressupostari que baralla l’Executiu de Pedro Sánchez és, segons els manifestants, que les inversions s’han reduït en aquest pressupost en quasi 161M€. Una davallada de la inversió que, acumulada amb la registrada en els darrers exercicis, deixa a la província amb un infrafinançament històric des del 2008 que frega els 3.500M€. Cosa que impedeix la proliferació i millora d’infraestructures que ajuden a l’economia alacantina.