Home Biar Centenars de persones visibilitzen la diversitat sexual amb la tercera trobada celebrada...

Centenars de persones visibilitzen la diversitat sexual amb la tercera trobada celebrada a Biar

1756
0
SHARE

Els pobles per la diversitat sexual i de gènere s’han congregat aquest cap de setmana a la localitat de Biar. Centenars de persones han participat d’un esdeveniment que, per primera vegada, ha durat dos dies, i en el que s’ha posat de relleu la necessitat d’acabar amb els prejuís en aquest sentit, especialment en el cas dels pobles. L’organització ha qualificat la trobada con un èxit rotund i ple d’activitats.

La lluita per la igualtat entre totes les persones, independentment de la seua raça, sexe, tendència sexual, religió, o qualsevol altre paràmetre, és una de les tendències socials que més visibilitat té a aquestes altures del segle XXI. Col·lectius que històricament han estat en un segon pla social, i moltes vegades perseguits i denigrats, posen de manifest la necessitat de garantir els mateixos drets a totes les persones. A dia de hui encara queda molt camí per recórrer a l’hora d’eliminar estereotips i prejuís, però cada vegada més col·lectius reivindiquen aquesta necessitat.

Aquest cap de setmana la localitat de Biar ha acollit a centenars de persones que han tret al carrer la seua llibertat sexual. La immensa majoria d’elles formen part dels col·lectius LGTBI, associats en el cas de la muntanya alacantina en el col·lectiu LGTBI Mariola. L’objectiu de la trobada és posar de manifest el fet de que cap persona ha d’amargar la seua identitat sexual a pesar de que visca en un poble, on la visibilitat d’aquests col·lectius és més complicada que en una ciutat. És la tercera vegada en que es celebra aquest esdeveniment, considerat un èxit.

La programació de la tercera Trobada de Pobles per la Diversitat ha inclòs una intensa programació durant dos jornades, on els participants han assistit a xerrades al voltant de l’estat de la igualtat respecte a la diversitat sexual arreu del món. Passa carrers i activitats lúdiques han completat la programació d’un esdeveniment que té visos de repetir-se en el futur; al menys, mentre la societat no siga plenament conscient de que totes les persones són iguals, independentment del color de la seua pell o de les seues preferències sexuals.

La Trobada de Pobles per la Diversitat ha comptat amb el suport de les autoritats biarudes, així com de la Universitat d’Alacant, que té una seu a la localitat.