Home Alcoià Centenars de vehicles col·lapsen els ports de muntanya per a veure la...

Centenars de vehicles col·lapsen els ports de muntanya per a veure la neu el cap de setmana

0
SHARE

Centenars de vehicles carregats amb milers de persones. És el que han hagut de suportar les localitats de la muntanya alacantina més properes a la neu durant el passat cap de setmana. Ni les recomanacions respecte al perillós estat de les carreteres, ni les alertes sanitàries han impedit que Aitana, Carrasqueta, Catí, Confrides o el Canalís hagen rebut a milers de persones en un nou exercici d’irresponsabilitat que ha causat problemes als serveis d’emergència, retencions de trànsit i, inclús, el tancament d’alguns d’eixos port.

La primera nevada dels 2021 ha deixat una bonica estampa a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Tot i no haver quallat de forma generalitzada a les localitats de la zona, les muntanyes sí que han rebut precipitacions de neu que han deixat gruixos superiors als 20 centímetres. Açò suposa tot un atractiu turístic per a milers de persones que viuen a les localitats costaneres alacantines. Ocorre a cada nova nevada, quan milers d’eixes persones acudeixen a la muntanya alacantina per a visitar les zones amb majors acumulacions.

No és la primera vegada que es produeixen problemes arrel de la gran quantitat de persones i vehicles que pugen a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla cada vegada que neva amb una certa intensitat. Però en aquesta ocasió hi ha una sèrie de condicionants que desaconsellen aquestes visites. D’una banda, el fet de que el temporal encara no havia remès completament durant el cap de setmana. Tant dissabte com diumenge ha arribat a caure més neu a les zones elevades de l’interior alacantí, en les que han estat treballant les màquines llevaneus i retroexcavadores des del dijous. Però l’acumulació de vehicles en zones no preparades per a rebre’ls ha suposat problemes per a que els serveis d’emergència dugueren a terme la seua tasca.

Tant és així que ports com Aitana, La Carrasqueta, Catí, Tudons, Confrides o el Canalís han registrat complicacions en el trànsit degut a les retencions que han causat els centenars de vehicles mal estacionats en ells. La Guàrdia Civil ha tingut inclús que tancar La Carrasqueta davant la gran acumulació de persones i cotxes, tot i les recomanacions de no pujar a la neu, a banda de pel temporal, també per la situació de crisi sanitària. La xifra de vehicles a Aitana ha sigut tan elevada que la Guàrdia Civil ha hagut de rescatar a 14 persones per diferents incidents amb la neu.

A Alcoi, ciutat confinada perimetralment fins el 21 de gener, han tractat d’accedir centenars de vehicles per a visitar el parc natural de la Font Roja Nevat. Fet que suposa una nova mostra la inconsciència col·lectiva en la que es suporta l’evolució negativa de la pandèmia a tota la província. Les autoritats han decidit tancar la Font Roja per a evitar més concentracions a una ciutat que té la mobilitat restringida pel coronavirus.