Home Alcoi Classe magistral per als jugadors d’escacs del Club d’Escacs Tabiya d’Alcoi

Classe magistral per als jugadors d’escacs del Club d’Escacs Tabiya d’Alcoi

871
0
SHARE

Es va realitzar durant aquest mes d’abril a Alcoi, una activitat d’escacs, consistent en una Sessió de Simultànies que ha organitzat el Club d’Escacs Tabiya Alcoi, amb motiu de la seva “25 Aniversari”. I va tenir lloc a les magnífiques instal·lacions de l’Hotel Reconquesta, sent la primera vegada que una Gran Mestra Femenina d’escacs realitza una Sessió de Simultànies a Alcoi, per la qual cosa ha estat un fet històric en la nostra localitat i en els escacs alcoià.

La Sessió de Simultànies va anar a càrrec de la Gran Mestra Femenina d’Escacs Ticia Gara d’Hongria, i van participar 20 jugadors de totes les edats prèviament convidats, dels Clubs Tabiya Alcoi, Cocentaina, Ibi i Muro.

Pel Club d’Escacs Tabiya Alcoi van jugar Eduardo Senabre Pascual, Javier Cantó Reig, Guillermo Cruz García, Nicolás Colomina Aljama, Daniel Colomina Aljama, Mario Sanjuán Cantó, i Alonso De Pablo Valero.

Pel Club d’Escacs Cocentaina van participar Emilio Rico Ripoll, Diego López Shchukina, i Antón López Shchukina.

Pel Club d’Escacs Ibi van jugar Manuel López Atienza, Ricardo Sánchez Carayol, Andrea Bell Rivero, Carolina Pérez Pastor, i Juan Antonio García Iraola.

Pel Club d’Escacs Muro van participar Antonio Silvestre Vilaplana, Antonio Calvo Cerdà, Aaron Calvo Gutiérrez, Josep Tormo Jordà, i Antonio Cerdà Miró.

La Sessió de Simultànies va durar 3 hores i totes les partides van ser molt lluitades, tenint la Gran Mestra Femenina Ticia Gara de treballar durament a causa del bon nivell de joc existent. Va vèncer en 14 partides, va empatar 3, i va perdre 3.

Va caure derrotada davant els jugadors Javier Cantó Reig, Emilio Rico Ripoll, i Guillermo Cruz García. Va empatar amb Ricardo Sánchez Carayol, Antonio Calvo Cerdà, i Josep Tormo Jordà.

La Gran Mestra Femenina d’Escacs Ticia Gara ha estat subcampiona Europea Sub 18, Campiona Femenina d’Hongria, i és jugadora de la Selecció Olímpica del seu País. Juga habitualment Tornejos importants d’elit, on continua progressant en el seu nivell de joc. Actualment té 2.321 ELO FIDE (Puntuació Internacional).

Van estar presents en l’esdeveniment el regidor d’Esports de l’Ajuntament d’Alcoi Alberto Belda Ripoll, i el coordinador d’Esports Miguel Juan Reig Abad.

Ha estat un prestigi que la Gran Mestra Femenina d’Escacs Ticia Gara estigués a Alcoi per a realitzar una Sessió de Simultànies, ja que pel seu nivell és un valor femení en progressió. L’esdeveniment ha tingut com a objectiu impulsar i fomentar la participació de la dona en l’esport, i més concretament en els escacs. El Club d’Escacs Tabiya Alcoi el va obsequiar amb diversos regals com a record pel seu pas per Alcoi.