Home Cocentaina Cocentaina centra en educació les inversions del Pacte Estatal Contra la Violència...

Cocentaina centra en educació les inversions del Pacte Estatal Contra la Violència de Gènere

1538
0
SHARE

Cocentaina ha rebut prop de 19.000 euros en el present exercici per a posar en marxa accions que previnguen i eviten casos de violència masclista. Entre elles destaquen les xerrades formatives per als joves dels centres educatius contestans. Tot en una població que ha experimentat un repunt en el nombre de casos de maltractament sexista enguany respecte a exercicis anteriors.

Desenes de dones perden la vida cada any a mans de les seues parelles o ex parelles degut a les conductes masclistes que encara es produeixen en la societat. Els casos més visibles són els de les víctimes, però es conten per milers els de dones que pateixen qualsevol mena de violència de caire sexista. Una maltractament que no té edat, i que durant els darrers anys està registrant un preocupant augment entre els més joves. Aquest és un dels motius que ha provocat la posada en marca del Pacte Estatal Contra la Violència Masclista en totes les localitats espanyoles.

Aquesta mesura ha permès l’arribada de fons amb els que dur a terme activitats que contribuisquen a prevenir o aturar aquest tipus de conductes. En el cas de Cocentaina, la xifra total de subvencions amb el pacte estatal ascendeix a prop de 19.000 euros, amb els que estan posant-se en marxa diferents activitats per a prevenir i aturar els casos de violència de gènere. Entre elles destaquen les dirigides a l’educació dels més joves, que es durà a terme mitjançant xerrades formatives als centres educatius constestans.

Aquestes activitats es desenvolupen a una localitat que enguany ha experimentat un augment de casos de violència masclista que gestionen entre el Grup Minerva de la Policia Local contestana i els Serveis Socials de la capital del Comtat.

Amb les ajudes del Pacte Estatal a Cocentaina també s’ha posat en marxa una campanya de conscienciació protagonitzada per veïns i veïnes de la localitat, així com xerrades adreçades als homes per a prevenir casos de masclisme i reeducar en igualtat.