Home Foia de Castalla Climent garanteix que la subestació elèctrica de La Foia estarà acabada dins...

Climent garanteix que la subestació elèctrica de La Foia estarà acabada dins del termini

712
0
SHARE

La Conselleria d’Economia Sostenible ha garantit als representants de la Foia de Castalla que la subestació de Bastà estarà llesta en la data prevista, en estiu. Tot després de que la patronal Ibiae haja constatat retards en la seua construcció, que es solucionaran, segons el conseller Climent. A banda, des de la Foia estan preocupats pel possible encariment de les connexions que podria establir Iberdrola per a sufragar la despesa per a construir la subestació.

Les localitats de la sub comarca de la Foia de Castalla esperen amb avidesa la posada en marxa d’una infraestructura considerada com a fonamental no sols a les poblacions, sinó també a un dels seus principals pols de creació de riquesa com són els polígons industrials. Després de més d’una dècada d’exigir més potència elèctrica per a abastir les necessitats de la zona, la mediació de la Conselleria d’Economia Sostenible amb l’empresa concessionària va acabar l’any passat amb el compromís de posar en marxa la primera de les dos noves subestacions per a la Foia.

Durant bona part de 2017, las màquines han treballat per a dotar a poblacions com Castalla, Onil o Tibi -Ibi ja té subestació pròpia- de suficient potència elèctrica per a albergar noves indústries, l’ampliació de les actuals i impedir talls de subministrament com venen produint-se. Però la patronal de la sub comarca, Ibiae, va denunciar fa unes setmanes els possibles retards que portarien els treballs. Durant una reunió celebrada a finals de la passada setmana, el propi Conseller Rafa Climent ha garantit als representants de la Foia que la subestació de Bastà estarà finalitzada en estiu d’enguany.

El compromís de Climent amb la sub comarca de l’Alcoià inclou també la posada en marxa de la construcció de la segon subestació, ja que amb la de Bastà no es cobriria tota la demanda de subministrament elèctric. Però hi ha altre tema que preocupa a polítics i empresaris de la zona, com és el possible augment de preus que podria executar Iberdrola una vegada posada en marxa la subestació, i que repercutiria en les butxaques de les empreses. Una possibilitat per a impedir la qual Economia Sostenible s’ha compromès a negociar amb l’empresa concessionària.

El periple per a dotar d’energia elèctrica suficient a les poblacions de La Foia de Castalla es veurà encara dilatat fins la construcció de la segon subestació.