Home Cocentaina Cocentaina acomiada l’Any Sant pel V Centenari de la Mareta amb una...

Cocentaina acomiada l’Any Sant pel V Centenari de la Mareta amb una participativa missa

0
SHARE

L’Any Sant de la Mareta de Cocentaina ha posat punt i final amb una missa al pati del Palau Comtal i amb totes les mesures de prevenció contra la pandèmia. Tot després de que les celebracions s’hagen allargat degut al confinament obligat pel virus. Un fet que ha impedit celebrar el V Centenari del plor de les llàgrimes com Cocentaina haguera desitjat, però que ha acabat amb una nova mostra de l’estima dels contestans cap a la seua patrona.

Un 19 d’abril de l’any 1520, Cocentaina es convertia en una de les localitats que han presenciat un fet relacionat amb la religió i que és considerat com a un miracle per l’església. Llavors, la imatge de la Mare de Déu del Miracle va plorar 27 llàgrimes de sang. Des d’eixe moment, la Mare de Déu va començar a ser coneguda com la ‘Mareta’, i a ella se li va atribuir el patronatge de la capital del Comtat. En aquest 2020, Cocentaina es disposava a retre homenatge a la seua patrona 500 anys després del miracle, però la Covid19 s’ha interposat en les celebracions.

Tot i això, el propi Vaticà va concedir en juny permís a la vila comtal per a celebrar els actes d’homenatge a la patrona durant la resta de l’any. Inicialment, estaven previstos fins el mes de maig, però s’han allargat fins novembre. De fet, aquest cap de setmana s’ha dut a terme un dels actes centrals del V Centenari de la Mareta: la missa que tanca les celebracions d’un 2020 considerat com a Any Sant a la localitat. L’acte ha hagut de celebrar-se al pati del Palau Comtal per a complir amb les mesures de prevenció en matèria sanitària contra el coronavirus.

L’acte ha reunit a centenars de fidels contestans, que han pogut contemplar en viu la imatge de la seua patrona, cosa que no va ocórrer en abril, quan el confinament ho va impedir. Amb aquesta celebració, Cocentaina tanca un any sant que ha barrejat l’alegria pels 500 anys de la Mareta amb la tristesa de no poder celebrar l’efemèride com haguera desitjat tota la vila comtal. La població ha arribat a rebre peregrins degut a l’alta consideració del Vaticà amb la patrona contestana.

Davant les restriccions d’aforament, tvA ha oferit en directe una celebració que, com sempre, ha posat de relleu l’estima de Cocentaina cap a la seua patrona.