Home Cocentaina Cocentaina activa serveis per a abastir a dependents i assessorar psicològicament a...

Cocentaina activa serveis per a abastir a dependents i assessorar psicològicament a la població

0
SHARE

Els ajuntaments de les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla estan blcant-se en oferir als seus ciutadans totes les facilitats possibles per a capejar l’actual situació de confinament. L’obligació de restar a casa serà -amb tota probabilitat- allargada dos setmanes més pel Congrès dels Diputats properament. Un fet que fa imperiosa la prestació de serveis bàsics per a la població més sensible durant la pandèmia. Entre els seus components es troben persones en risc d’exclusió social, dependets o persones que pateixen problemes psicològics.

Per a donar resposta a les necessitats específiques d’aquests col·lectius, l’Ajuntament de Cocentaina ha activat dos nous serveis que s’afegeixen als ja actius durant l’Estat d’Alarma a la població. Es tracta, per una banda, d’un servei que busca abastir a la població més vulnerable per a evitar que es posen en risc, encara que siga per a obtenir subministraments bàsics.

El segon segon servei té a veure amb l’estat mental de la ciutadania durant el mes -com a mínim- que va a tenir que estar confinada a casa. Dos psicòlogues dels serveis municipals estan a l’abast de qualsevol persona que necessite suport per a superar aquesta complicada situació. El servei està actiu de matí al número de telèfon municipal 96 559 30 80. Iguament, també segueix actiu el servei d’atenció a les víctimes de violència de gènere amb la Unitat Minerva de la Policia Local contestana. Un cos que ja ha interposat més de 60 denuncies durant el vigent Estat d’Alarma a la capital del Comtat.