Home Alcoi El brot de coronavirus de la residència coloca a Alcoi al capdavant...

El brot de coronavirus de la residència coloca a Alcoi al capdavant de les morts a la província

0
SHARE

El brot de coronavirus detectat la passada setmana a la residència Domus Vi de la ciutat d’Alcoi ha deixat les primeres víctimes mortals per Covid-19 a la zona. El cas s’agreuja hagut compte de que es tracta d’un centre que acull a unes 130 persones majors, factor que incrementa el risc de patir malalties greus per coronavirus. Ja en un primer moment, tvA va parlar de diverses víctimes entre els usuaris del centre, tot i que la Conselleria de Sanitat només en confirmava una.

Aquest dilluns, la Consellera de Sanitat Ana Barceló ha comparescut davant la premsa per a repassar les xifres. A pesar de la neteja duta a terme per la UME al centreo geriàtric alcoià, el nombre de víctimes relacionades amb el coronavirus ha ascendit ja a 21 persones. Aquesta xifra suposa prop de la meitat de totes les vides que el Covid-19 ha sesgat a tota la província d’Alancant, que sumen un total de 50.

I tot davant la preocupació dels familiars dels usuaris del centre, que ja porten jornades lamentant la manca d’informació que tenen respecte a l’estat dels seus familiars. Una conducta comú per part de les direccions d’aquest tipus d’instal·lacions és comunicar-se únicament amb les famílies dels usuaris infectats.

I tot el marc d’una nova jornada de confinament domiciliari, on a la província d’Alacant s’han detectat 66 nous positius per coronavirus. El total a la Comunitat Valenciana ascendeix ja a 1.901 persones, de les que 42 estan ingressandes a la UVI als hospitals alacantins. Pràcticament el 78% del total de noves infeccions afecten a persones entre els 30 i els 80 anys d’edat, sent major el percentatge (45%) entre persones d’entre 30 i 60 anys.