Home Cocentaina Cocentaina enyora “Els Comptes” en el segón any consecutiu sense festes de...

Cocentaina enyora “Els Comptes” en el segón any consecutiu sense festes de Moros i Cristians

384
0
SHARE

Aquest dissabte la Vila Comtal celebraría ‘Els Comptes’, una jornada molt esperada i que obri les portes a uns dels dies mes especials de l’any: la Setmana Festera. En aquesta cita els festers i les festeres de Cocentaina actualitzen les seues cuotes en la Filà, abans de la trilogia, i per la nit arriba el moment de desfilar pel Passeig del Comtat amb les tradicionals ‘Voltetes’. Tot això després d’un dia de preparatius per a les pròximes Festes on tampoc falten els esmorzars, dinars i sopars amb els companys i companyes de Filà. Però com a tots els municipis de la comarca, la actual pandemia trunca tots els esdeveniments amb masificació de gent i que pel momentsupenen totes les festes.

Anys enrere ‘Els Comptes’ tenien lloc el diumenge abans de Festes però el canvi de dates de la trilogia al cap de setmana, i la transformació social de les últimes dècades, va portar a que les Filaes avançaren la jornada a dissabte. Tan sols La Llana manté encara viva la tradició de celebrar ‘Els Comptes’ en diumenge. El dia ‘Els Comptes’ sempre indica que les Festes Contestanes ja han arribat i això es nota als seus carrers. Aquests llueixen amb l’enllumenat especial, les banderes, els rodabalcons de Sant Hipòlit o el Castell muntat al centre de la Plaça del Pla.

Ens estos moments dificils, s’han preparat una serie d’actes per a les no festes, com son els concerts de festes i que començaràn demà amb l’actuació de la Colla Mal Paset, concert del que podràn gaudir al nostre canal la propera setmana.