Home Alcoi Cocentaina busca als autors de la onada d’abocaments de residus al polígon...

Cocentaina busca als autors de la onada d’abocaments de residus al polígon La Llaona

539
0
SHARE

L’abocament de residus en els llocs que no estan dedicat a eixa finalitat és considerat des de fa anys com un delicte contra la salut pública. En funció de quin tipus de residus es tracte, aquests vessaments poden tindre repercussions negatives per a la salut humana i per al medi ambient. A més, suposen un atemptat contra la imatge de la localitat o la localització que els pateix, i poden derivar en problemes per al trànsit, entre altres. D’ací que la legislació s’haja endurit d’uns anys a aquesta part per a tractar d’evitar que es produïsquen.

Diverses localitzacions de l’entorn natural en diverses localitats de la muntanya alacantina han patit en moltes ocasions aquests vessaments. Però ara, en el cas de Cocentaina, estan donant-se a una de les zones industrials de la capital del Comtat. Es tracta del polígon industrial La Llaona, ubicat entre la vila comtal i la ciutat d’Alcoi. En ell han aparegut diferents vessaments, que es situen tant al costat dels contenidors com en solars i voreres. Ara, l’Ajuntament de Cocentaina i la Policia Local tracten de localitzar als autors d’aquests actes incívics.

La normativa municipal preveu sancions que van des dels 750 als 1.500 euros per als que perpetren aquests abocaments il·legals. No obstant, localitzar als seus autors no és una tasca fàcil, pel que tant des del Consistori com des del cos de seguretat local han demanat la col·laboració ciutadana per a localitzar als seua autors. Els vessaments tenen l’agravant de que Cocentaina compta amb ecoparcs fixes i mòbils en els que abocar aquestes restes.