Inici Castalla Cocentaina, Castalla i Onil reben inversions de Diputació en els espais de...

Cocentaina, Castalla i Onil reben inversions de Diputació en els espais de la xarxa Alacant Natura

405
0
COMPARTIR

Repartides per tota la província d’Alacant existeixen diferents zones naturals que sój propietat de la Diputació provincial. Es tracta d’espais en els que posar de relleu les característiques naturals de cadascuna de les comarques alacantines. A l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla n’existeixen vàries, entre les que es troben el Xorret de Catí de Castalla, el Mas de Prats entre Cocentaina i Bocairent, o la Casa Tàpena d’Onil.

Totes elles -mes les 8 que completen la xarxa Alacant Natura que gestiona Diputació- estan rebent inversions per part de l’ens provincial. En total seran 1,3 milions d’euros els que arribaran als paratges de la xarxa, amb els quals posar en marxa accions de conservació i protecció. Entre elles es troben el manteniment de camins, el control del plagues, la neteja de bancals, la conservació de les estacions polinitzadores o la poda d’arbres.

D’entre totes les zones de la xarxa Alacant Natura que estan rebent els treballs destaca la Casa Tàpena d’Onil, una de les més visitades. Anualment, aquest espai ubicat a les faldes de la Serra d’Onil i que compta amb boscos de pi, un manantial, un jardí amb espècies autòctones o un dels majors laberints naturals de tota Espanya, rep més de 20.000 visites. Aquest espai alberga les oficines de la xarxa Alacant Natura i està capacitat per a dur a terme accions educatives amb aules escolars.