Home Banyeres Banyeres crida a la participació veïnal per a proposar projectes als Pressupostos...

Banyeres crida a la participació veïnal per a proposar projectes als Pressupostos Participatius

596
0
SHARE

Només començar aquest any 2020, la localitat de Banyeres ha convocat una nova edició dels Pressupostos Participatius. Aquesta eina està considerada com un dels màxims exponents per a fomentar la participació de la ciutadania en les decisions municipals. Els projectes més votats seran aplicats a la població gràcies a l’habilitació d’una partida pressupostària d’un màxim de 55.000 euros.

Dins d’eixa suma s’inclouen les dos vessants en les que es pot invertir: inversions en projectes o bé despesa en serveis. En principi s’espera que només un projecte s’emporte el total de la inversió, tot i que no es descarta que puguen ser més en funció del cost que tinguen. A hores d’ara està oberta la fase de presentació d’iniciatives, a la que estan convocats tots elsveïns majors de 18 anys, bé empadronats en la localitat o bé que tinguen una propietat en ella.

Aquesta primera fase està oberta fins el 31 de gener per a presentar unes propostes que es reben al Casal de la Joventut banyerut. Posteriorment, durant febrer, els tècnics municipals avaluaran la viabilitat de les propostes per a, ja en març obrir-les a votació pública. Tindran prioritat aquells projectes relacionats amb la dinamització social o mediambiental, i que no tinguen excessius costos en manteniment.