Home Cocentaina Cocentaina celebra el 423 aniversari de la proclamació de Sant Hipòlit com...

Cocentaina celebra el 423 aniversari de la proclamació de Sant Hipòlit com a patró amb nombroses activitats

254
0
SHARE
Programa d'actes celebració

Aquest any Cocentaina prepara un gran programa d’activitats per a la celebració del 423 aniversari de la proclamació de Sant Hipolit Martir com a patró del municipi.

La programació s’iniciarà el dissabte dia 6 de maig amb una Missa a les 19:00h a la parròquia de Santa Maria i després es realitzarà una xarrada al voltant de Sant Hipòlit a càrrec del fester devot Javier Sancho Agulló.

Seguidament es procedirà a la signatura en el llibre d’honor dels càrrecs de capitans i abanderats de les festes de 2022. Així, els encarregats d’aquesta signatura seran: José Rafael Llorens Montava, Capità Cristià de la Filà Contrabandistes, Moisès Gil Igual, Bandera Cristiana per la Filà Almogàvers, Miguel Palací Linares, capità moro de la Filà Bequeteros i Vicent Torró Castelló, Bandera Mora de la Filà Mudèjars.

Després será el moment per imposar insígnies de la Junta de Festes als nous Caps de Filà: Vicent Belda Ramal, de la filà Contrabandistes, Alberto Miralles de la Filà Maseros i Germán Palací de la Filà Creuats.

El diumenge 7 de maig seguiran les activitats amb una Missa Major en honor a Sant Hipòlit Màrtir a les 12:00h a la parròquia de Santa Maria. Finalitzada l’Eucaristia, es procedirà a la presentació dels recent nascuts i imposició de medalles als Majorals i Majorales de les festes de 2023. A continuació, s’entregarà la imatge de Sant Hipòlit a la devota agraciada en les festes de 2022, Rosa Moreno Maldonado i es finalitzarà l’acte amb dispar de salves d’arcabusseria.

El divendres 12 de maig a les 20:00h al Centre Social de Cocentaina es realitzarà la presentació del llibre «Una Fiesta, un pueblo, Cocentaina», a càrrec de la comissió d’arxiu i patrimoni de la Casa del Fester i la Universitat d’Alacant.

I el dissabte següent 27 de maig es celebrará al Pla de la Font el dinar de germanor de tots els festers i festeres de Cocentaina.