Home Destacats L´Ajuntament d´Ibi obri un nou accés al Parc Natural de la Font...

L´Ajuntament d´Ibi obri un nou accés al Parc Natural de la Font Roja pel Barranc de les Raboses

0
SHARE
Imatge Via Ferrada

L´Ajuntament d´Ibi, des de les àrees d´Esports, Medi Ambient i Urbanisme, finalitza l´adequació de la via ferrata que permet travessar el Barranc de les Raboses, ubicat al costat del conegut Barranc dels Molins i via d´accés al Parc Natural de la Font Roja des d’Ibi.

Les noves instal·lacions consten d’un recorregut de 290 metres, on s’han instal·lat quatre ponts tibetans, esglaons, passamans i cables, amb una dificultat de la via de K1/K2, un desnivell de 70 metres i un temps estimat de durada de 40 minuts. Alhora, s’han reequipat les antigues instal·lacions per al descens del Barranc de les Raboses per la llera, la longitud de la qual és de 350 metres, amb 50 metres de desnivell amb 8 ràpels, el més llarg de 10 metres, i una dificultat d’iniciació V2 AO II. D’aquesta manera, l’usuari, un cop finalitzada la via ferrata, pot baixar caminant pel PR-V26, accedir al Parc Natural de la Font Roja o baixar per la llera del Barranc de les Raboses a través d’un ràpel.

Per a la realització de la via ferrata, cal un mínim de coneixements tècnics, així com una sèrie de material imprescindible com casc, arnès, cap d’ancoratge amb dissipador i mosquetons. Per al descens, calen coneixements en tècniques de descens de barrancs i material obligatori com casc, arnès, cap d’ancoratge, descensor i corda.

Tant en iniciar com en acabar la via ferrata, hi ha cartells informatius amb la seua respectiva fitxa tècnica, normes de seguretat i croquis, de compliment obligat per a tots els usuaris de la via. L’accés a les instal·lacions compta amb una aproximació de 450 metres del punt d’inici, ubicat al pàrquing que hi ha al costat de la fàbrica CLR (carretera direcció a Banyeres).

Les obres han estat realitzades per l’empresa ASSUMUT i s’espera apropar l’esport al medi natural i als rics recursos naturals de què disposa el municipi, així com un reclam turístic més per a la localitat.