Home Cocentaina Cocentaina celebra els 503 anys del miracle de la Mareta amb una...

Cocentaina celebra els 503 anys del miracle de la Mareta amb una emocionant Súplica

0
SHARE

La tradició contestana resa que allà per l’any 1520, mentre Mossèn Onofre Satorre oficiava una missa a la vila comtal, el retaule de la Mare de Déu va plorar 27 llàgrimes de sang. Aquell fet va ser considerat com a un miracle pel poble de Cocentaina, que va encetar llavors una tradició que perdura fins hui en dia. Són les Festes Patronals en Honor a la Mare de Déu del Miracle, atribució que se li dona a la patrona contestana. Els festejos avarquen des del 18 fins al 21 d’abril, dates en les que els homenatge a la Mareta es succeixen a la població.

Ja en la nit del dimarts 28 s’han dut a terme actes per a honorar a la patrona, però el dia principal és aquest dimecres 19, quan es commemora el miracle. La processó porta a la patrona contestana pels carrers cèntrics entre una mar de contestans que aplaudeixen al seu pas, mentre centenars de veïns i veïnes vestits amb el trage típic fan la seua ofrena floral a la Mare de Déu del Miracle. Un dels moments més esperats és la Súplica, que enguany ha corregut a càrrec d’Inés Sànchez, com sempre, amb la patrona contestana a les portes de l’església de Santa Maria.

Actes fin el 21 d’abril

Les campanes no ha deixat de voltejar a la capital del Comtat, que hui celebra un dels seus dies més especials, centrat en la devoció que tot el poble mostra a la seua patrona. El bon oratge i el fet de que ja no existeixen restriccions per la pandèmia han facilitat que la participació en l’Ofrena haja sigut multitudinària. Els actes, majoritàriament de caire religiós, continuen fins el proper dissabte 21 d’abril, especialment a l’església de Santa Maria. Les danses també formen part de l’homenatge contestà a la Mare de Déu del Miracle, una tradició que arriba als 503 anys d’Història.