Home Destacats Onil viurà entre el 22 d’abril i l’1 de maig els seus...

Onil viurà entre el 22 d’abril i l’1 de maig els seus primers Moros i Cristians ja d’Interès Turístic Autonòmic

0
SHARE
L'Ambaixada és un dels actes amb més solera dels Moros i Cristians d'Onil.

Al llarg dels darrers anys, des de l’Associació de Comparses ‘Mare de Déu de la Salut’ d’Onil s’ha estat duent a terme una tasca constant per a documentar tot allò relacionat amb els Moros i Cristians de la vila de les nines. Un traball que consta en recollir tota la informació relativa als actes que conformen aquestes Festes, i que ha requerit de moltes hores de treball per part dels seus responsables.

Alguns d’eixos actes -com la Nit de les Fogueres o el patronatge de la Mare de Déu de la Salut- daten del segle XVII, mentre les primeres comparses que desfilen pels carrers de la població van nàixer entre finals del segle XVIII i principis del XIX. A més, Onil compta amb el text de l’Ambaixada més antic de quants existeixen a totes les localitats que celebren Moros i Cristians, datat abans del 1765.

Reconeixement a 4 dies dels festejos

Són ítems que conformen tot un seguit d’arguments per a donar suport a la intenció que tant l’Associació de Comparses com el propi Ajuntament d’Onil tenen de que els seus festejos siguen declarats d’Interès Turístic Autonòmic. Un fet que s’ha aconseguit aquesta mateixa setmana, a 4 dies de que s’enceten les celebracions el proper 22 d’abril amb el record a la crema de mobles contra la pesta que els colivencs celebren des del 1648.

La declaració d’Interès Turístic Autonòmic que ha fet pública la Conselleria de Turisme de la Generalitat Valenciana reconeix l’atractiu d’uns festejos que es celebren durant 9 dies, i que inclouen actes religiosos en homenatge a la patrona, desfilades, danses, concerts de música, actes d’arcabusseria, ambaixades i un llarg seguit de festejos. Tot suportat per un nombrós i reconegut patrimoni arquitectònic, en el qual es duen a terme els principals actes festers.

Possibilitat de rebre més subvencions

Aquesta declaració pot atraure més visitants a una localitat que ha fet del turisme un dels sectors econòmics de recent creació en ella. A més, també possibilitarà l’arribada d’ajudes per a promocionar uns festejos que es duen a terme durant els dies en que sectors com l’hostaleria reben una gran quantitat de guanys gràcies als visitants.