Home Cocentaina Cocentaina concentra als principals autors literaris de l’Alcoià-Comtat per a tractar el...

Cocentaina concentra als principals autors literaris de l’Alcoià-Comtat per a tractar el present i futur del sector

0
SHARE
Escriptors i escriptores de l'Alcoià-Comtat durant la trobada celebrada a Cocentaina.

El dissabte 9 de març va tenir lloc a la Biblioteca Pública Municipal Pare Arques de Cocentaina la II Trobada d’escriptores i escriptors de l’Alcoià i el Comtat, amb una notable concurrència. Van assistir gran part de les persones que havien estat convocades mitjançant la lletra de convit enviada per Francesc Gisbert en nom de la Coordinadora pel Valencià, que ha sigut qui ha organitzat l’acte, en col·laboració amb l’Ajuntament, a través del personal de la Biblioteca i d’AVIVA Cocentaina.

L’acte va començar poc abans del migdia. En primer lloc, es va inaugurar l’exposició ‘Grans de les Lletres’ en format físic, després d’haver-se compartit els cartells per les xarxes en format digital. Aquesta exposició es podrà visitar lliurement en l’horari de la biblioteca durant els mesos de març i abril.

Durant aquesta inauguració es va preparar també un reconeixement molt emotiu per a retre homenatge al mestre i poeta contestà Joan Jordà, una sorpresa que es va descobrir de la mà de l’Alcalde de la localitat, Jordi Pla, i que consisteix en tres cartells emmarcats amb la biografia de l’autor i la reproducció de la poesia ‘El poble’, que va recitar de manera commovedora Berta Iñíguez, Regidora de Cultura i alumna del poeta.

Temes de discussió

Seguidament, tota la comitiva va tenir l’ocasió de fer una visita guiada per les sales de la biblioteca, visita que va acabar a la sala de presentacions ubicada a la segona planta, lloc en el qual es va desenvolupar la trobada i que es va allargar durant un parell d’hores. Es va parlar de la situació del sector i de la necessitat d’enfortir els vincles per a donar a conéixer les obres respectives i de crear una xarxa lectora.

A pesar de la situació social i política adversa, tots els assistents van coincidir en el futur de la lectura, en general, i de la literatura en valencià, en particular, i en la voluntat de crear, divulgar i compartir experiències com també d’afavorir iniciatives engrescadores, com ara els bons resultats que han tingut les diferents edicions de la Plaça del Llibre en altres municipis.

Els noms de les persones que van assistir a aquesta segona trobada són els següents: Ester Vizcarra, Natàlia Gisbert, Marisa Abad, Isabel Salas, Éncar Reig, Jordi Tormo, Miquel Cruz, Silvestre Vilaplana, Jordi Raül Verdú, Francesc Pou, Ferran Albors, Manel Rodríguez-Castelló, Begonya Mezquita, Maria J. Payà, Joan Benesiu, Ivan Carbonell, Juli Capilla, Mercè Climent, Joan Jordà, Joan Tomás, Gràcia Jiménez, Josep Lluís Santonja, Víctor Labrado, Francesc Gisbert, Llúcia Casanova, Laura Talens, Lliris Albors i Juan Fran Ferrándiz.

En paraules de Jordi Pla, Alcalde de Cocentaina, “ha estat un honor poder acollir la II Trobada d’Escriptores i Escriptors de l’Alcoià-Comtat, més encara al veure com s’han duplicat les xifres d’assistència, el que demostra la bona salut de la qual gaudeix la nostra literatura. Des de l’equip de govern, continuarem donant suport als escriptors i les escriptores de Cocentaina i reivindicant la literatura en valencià, especialment en moments com els que ens han tocat viure, tan adversos cap a tot allò que, al cap i a la fi, és l’essència del nostre poble”.