Home Destacats Els jogueters alerten: la nova normativa europea atenta contra els joguets segurs...

Els jogueters alerten: la nova normativa europea atenta contra els joguets segurs que es fabriquen a la Foia de Castalla

0
SHARE
Diverses nines a un expositor.

El Parlament Europeu ha donat via lliure a la normativa que regularà la seguretat en el sector del joguet cara al futur. Un reglament que suposarà seriosos problemes per als jogueters europeus. En el cas dels joguets que es produeixen a Espanya, vora el 40% son manufacturats a les localitats de la Foia de Castalla. El col·lectiu veu ara amenaçat tot el seu procés productiu, que porten anys convertint en sostenible en base a l’ús de nous materials i l’optimització de tot el procés.

Segons denuncien, la nova norma aprovada a Brussel·les suposa l’eliminació de materials naturals o d’acer inoxidable en els joguets; ofereix un període de transició de 30 mesos que consumiran els governs en actualitzar la normativa; i no limita l’entrada en el Vell Continent de productes provinents de tercers països que no compleixen les normes de seguretat a les que estan obligats els jogueters europeus.

Consideren també que el termini de venda de joguets segurs des de la implantació del nou reglament és massa curt i deixarà, preveuen, milers de joguets en les estanteries. Un fet que obligarà a la seua destrucció i que redundarà negativament en el volum de negoci de les jogueteres de la Foia. Els jogueters consideren que aquest fet comportarà el que han descrit com un “atemptat contra la sostenibilitat”.

Tot i que consideren que es tracta d’una norma negativa per al sector, sí existeixen alguns punts en els que els jogueters estan d’acord. Entre ells la implantació d’un passaport digital per als productes, la prohibició de substàncies tòxiques, l’atenció a la salut mental dels menuts o el suport a les pimes per a que puguen aplicar el reglament resin aprovat.