Inici Alcoi Job Talent: el nou fòrum del Campus d’Alcoi de la UPV per...

Job Talent: el nou fòrum del Campus d’Alcoi de la UPV per a crear ocupació a les comarques

300
0
COMPARTIR

El 14 de maig és la data elegida pel Campus d’Alcoi de la UPV per a celebrar JobTalent, la iniciativa que relleva a l’antic Fòrum E d’ocupació. L’esdeveniment interconnecta a estudiants amb les empreses de la zona amb l’objectiu de que el talent de les comarques es quede a les comarques. Totes dos parts obtenen rèdits amb el format innovador de la iniciativa.

A l’any 2003, el Campus d’Alcoi de la UPV va llançar el conegut com a Fòrum E. La iniciativa responia a la voluntat de l’ens de posar en contacte el nombrós talent estudiantil que passa per les seues aules amb les necessitats de les empreses de l’interior alacantí. En cobria així la intenció del principal ens universitari de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla de respondre a les demandes del teixit productiu de la zona. Ara, 15 edicions i 17 anys després, el campus l’ha rebatejat com Job Talent, l’evolució del Fòrum E cap als nous temps.

Ja en l’edició de 2019, el fòrum establia una sèrie de novetats. En lloc de dur a terme una sèrie de xerrades i conferències a les que els alumnes assistien sense massa participació activa, ara es busca que mostren tot el seu potencial. Així, hi han diferents formats amb els que les empreses participants -habitualment més d’una trentena- poden veure i avaluar de primera mà el talent dels estudiants del campus. Paral·lelament, els alumnes poden conèixer les empreses de la zona que recerquen talent, pel que els efectes són positius i recíprocs per a totes dos parts.

Al llarg de la seua trajectòria, l’anterior Fòrum E ha atret a més de 100 empreses de l’interior alacantí en busca de talent jove. Un talent que es mostra amb formats innovadors, com les exposicions de l’Elevator Pitch o, com a novetat enguany, resolvent els enigmes d’un Scape Room. Són activitats en les que els estudiants han de traure el millor de sí mateixos per a superar reptes i resultar atractius a les mercantils presents. L’esdeveniment es celebrarà el 14 de maig a la Plaça Ferràndis i Carbonell del campus alcoià de la UPV.

La inserció laboral és un dels temes que més preocupa al Campus d’Alcoi de la UPV. Per això, des de la seua posada en marxa són ja més de 700 estudiants els que han trobat una ocupació utilitzant aquest servei.