Home Cocentaina Cocentaina convoca el 43 Certamen Coral Fira de Tots Sants després de...

Cocentaina convoca el 43 Certamen Coral Fira de Tots Sants després de fregar la desaparició

361
0
SHARE

La Fira de Tots Sants de Cocentaina és l’esdeveniment central en quant a comerç es referix a tot l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Amb els anys, la programació d’esdeveniments relacionats amb el certamen s’ha anat ampliant i ocupant dates en el calendari més enllà dels dies centrals. Va nàixer així fa escassos anys el Mig Any de Fira, que porta programació cultural i festiva a la localitat. Però, molt abans, ja existia un esdeveniment cultural adreçat a la Fira de Tots Sants que no es celebra enmig d’aquesta: el Certamen Coral Fira de Tots Sants.

Aquest esdeveniment, que cada any des de fa 42 edicions congrega a alguns dels millors cors de tot el país, va estar a punt de desaparèixer durant els dos darrers anys. La minva de finançament tant municipal com provincial i autonòmic va posar en perill un certamen reputat a tota Espanya. No obstant, el nou equip de govern ha assegurat el seu suport a l’esdeveniment recuperant el total de la subvenció que aportava abans de 2021: 14.000€. Un fet que ha permès convocar una nova edició per al proper dia 11 de novembre, una setmana després de la Fira.

Jurat exclusivament femení

El certamen coral contestà reparteix prop de 6.000€ en premis entre els 3 cors participants en una edició que ja ha presentat la seua imatge oficial. El seu guanyador, a més de participar en el proper Firacor que tindrà lloc en 2024, també ho farà en el Gran Premi Nacional de Cant Coral. Una de les principals novetats d’enguany és que el jurat de la 43 edició estarà composat exclusivament per dones referents en els estudis musicals i el canto coral provinents de tota Espanya.

Paral·lelament a la celebració del Certamen Coral, es duen a terme activitats formatives relacionades amb el cant que estan pendents de l’arribada de la subvenció de la Conselleria de Cultura.