Inici Cocentaina Cocentaina convoca el II Certamen d’Interpretació de Música Festera per a l’1...

Cocentaina convoca el II Certamen d’Interpretació de Música Festera per a l’1 de maig i manté la dotació dels premis

169
0
COMPARTIR

La Covid19 no va a poder amb les ganes de fer música, un dels principals elements culturals de la muntanya alacantina. És el que han pensat des de l’Ajuntament de Cocentaina, que ha convocat per a 2021 una nova edició -la segona- del Certamen d’Interpretació de Música Festera de la localitat. Ara bé, l’organització mantindrà un contacte constant tant amb el jurat com amb les bandes participants davant qualsevol canvi en les circumstàncies que provoque el coronavirus.

El concurs manté a més la dotació dels seus premis, consistents en 3.500 euros i trofeu per a l’agrupació guanyadora, 2.000 per a la segona classificada i 1.000 per a tercera. Só precisament 3 bandes les que participaran en un concurs que vol mantenir un elevat nivell, i que seleccionarà minuciosament cadascuna de les formacions que competiran. Totes elles hauran d’interpretar una marxa mora obligada després de ser seleccionades pel jurat. Els seus components els nomenarà el Consistori contestà després de consultar el jurat, que en qualsevol cas serà de reconegut prestigi musical.

L’objectiu primordial és oferir a les bandes una possibilitat de menejar-se en temps en que han hagut d’aturar en sec la seua tasca. També volen fer arribar als músics l’estima de la localitat i de les comarques en general cap a una de les màximes mostres de la cultura i tradicions de la zona.