Inici Alcoià Motor, gastronomia i natura, eixos per a unir interior i costa d’Alacant...

Motor, gastronomia i natura, eixos per a unir interior i costa d’Alacant en torn al turisme

194
0
COMPARTIR

El sector turístic busca incansablement formes de reactivar les visites que l’han convertit en un dels principals creadors de riquesa a la província d’Alacant. Després d’un estiu nefast per als seus interessos, ara han presentat iniciatives per a donar-li la volta a la situació. Busquen que els propis alacantins viatgen per la seua província, i per a aconseguir-ho han presentat una sèrie de rutes en moto que entrellacen l’interior amb la costa. Als atractius de les rutes cal sumar altres, com la gastronomia o la natura.

El turístic és un dels sectors productius més importants que existeixen a la província d’Alacant, una de les principals destinacions nacionals dels turistes. La seua càrrega al Producte Interior Brut (PIB) provincial és molt superior al de sectors com la indústria o l’agricultura. Un fet que, en circumstàncies normals, aporta riquesa i ocupació -no sempre digna- a les localitats de la província d’Alacant. Però amb l’actual pandèmia de la Covid19 i les restriccions a la mobilitat de les persones, el turisme ha resultat un dels sectors més perjudicats.

Amb aquesta tessitura, empreses i ens turístics estan bolcant-se en enllestir accions que refloten el sector després del pitjor estiu de la seua història. Algunes d’elles naixen d’una de les grans apostes turístiques dels darrers anys: les destinacions d’interior. Les empreses radicades en elles estan aglutinades en l’Associació de Turisme Alacant Interior. Totes aquestes mercantils ha preparat una sèrie d’accions per a dinamitzar el turisme, unint costa i interior amb rutes moteres que porten visitants amb ganes de gaudir de la gastronomia i la natura.

La campanya, que ha sigut presentada aquest divendres a la ciutat d’Alcoi, compta amb el suport del patronat de turisme Costa Blanca de la Diputació d’Alacant. La idea és fer que tots els ciutadans de la província es menegen per les localitats que la composen per a conèixer-la en profunditat. Això no vol dir, ni molt menys, que no es busque atraure visitants de províncies limítrofs. Ara bé, les circumstàncies de la Covid19 obliguen a que la majoria dels visitants a les destinacions alacantines, ja siga a la costa o a l’interior, hagen de ser de proximitat.

Les possibilitats d’Alacant com a una de les províncies més muntanyoses d’Espanya la fan una destinació perfecta per a fer turisme amb motocicleta.